HockeyNews
PLUS

Här är nyförvärvets nya omgivning: ”Kommer passa in perfekt”

(10092) Cam
Bildbyrån

Publicerad: 1 oktober 2019

FacebookXWhatsApp

ÄNGELHOLM. Nick Sörensens intåg i truppen gör att Rögletränaren Cam Abbott väljer att röra om i tre av fyra kedjor. Under tisdagens träning matchades nyförvärvet i hop med Leon Bristedt och Mattias Sjögren. 

– Det är en möjlig lösning till torsdag, men vi får se hur truppen ser ut runt klockan fem på torsdag eftermiddag, säger Cam Abbott till HockeyNews.se. 

SHL presenteras i samarbete med ATG Sport 

I söndags gjorde Rögle klart med Nick Sörensen. Nu har forwarden anslutit och under tisdagen gjorde han sin första träning med laget.

– Det känns kanon. Lite nervöst var det att gå och lägga sig igår och när jag vaknade i morse. Jag kom ner och hälsade på grabbarna och fick komma ut på isen och då släppte det. Alla är hjälpsamma och snälla, säger Nick Sörensen och fortsätter:

– Det har varit mycket de senaste dagarna. Det känns som att jag har haft tjugotusen grejer i huvudet. Så fort man slog första passen och sköt första skottet var det bara att köra på. 

Med Nick Sörensens intåg i laget har tränarna fått en hel del att fundera över. På tisdagens träning sågs tre nykomponerade kedjor jämfört med matchen senast. Nyförvärvet Nick Sörensen matchades ihop med Leon Bristedt och Mattias Sjögren. 

– Det är en möjlig lösning till torsdag, men vi får se hur truppen ser ut runt klockan fem på torsdag eftermiddag. Jag kan konstatera att det var kul att se honom på is, säger han. 

Vad kan han bidra med?

– Han är en solid forward som är offensivt skicklig och jobbar hårt för laget i varje byte. Han har spelat här tidigare, så jag tror att han kommer passa in perfekt. 

Nick Sörensen har fått en tuff start på säsongen och står noterad för noll poäng på sex matcher. Tränaren Cam Abbott vill få i gång sitt nyförvärv fortast möjligt. 

– Han behöver spela på sina styrkor. Vi har sett många av hans matcher för vi har följt honom de senaste åren, så vi vet vad som behöver göras. Kanske att han har haft en tuff säsongsstart, men förhoppningsvis kan vi få hans spel att tillföra oss något. Det ska bli kul att hjälpa honom nå sitt bästa, säger han. 

Backen Èric Gèlinas fanns inte med på isen under tisdagens träning, men bevittnade den från läktaren tillsammans med skadade Ted Brithén. Någon fara kring spel på torsdag ska det inte vara. 

– Han tränar imorgon, men vi tar det dag för dag. Jag har ingen vidare kommentar, säger Rögletränaren. 

Daniel Zaar har tränat för fullt de senaste dagarna. Är han redo för spel?

– Han har tränat för fullt de två senaste träningarna och det ser ut som att saker går åt rätt håll. 

Rögle har inlett säsongen med fem segrar och en förlust. På torsdag väntar tabellfyran Luleå. 

– Vi vet mycket om deras spel. De spelar strukturerat defensivt och är väldigt farliga offensivt. De har ett väldigt skridskostarkt lag, så det kommer bli en tuff utmaning för oss. Det ska bli kul, säger Abbott. 

FAKTA/Så tränade Rögle under tisdagen 

Roman Will – Christoffer Rifalk

Kodie Curran – Niklas Hansson
Dennis Everberg – Anton Bengtsson – Daniel Zaar

Daniel Bertov – Samuel Jonsson
Leon Bristedt – Mattias Sjögren – Nick Sörensen

Erlend Lesund – Craig Schira
Erik Andersson – Hampus Gustafsson – Taylor Matson 

Samuel Johannesson – Jakob Ragnarsson
Nils Höglander – Simon Ryfors – Dominik Bokk

Saknades:
Èric Gélinas & Ted Brithén

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)