HockeyNews
PLUS

Djurgårdsbacken drabbad av hjärnskakning och missar SHL-premiären

(9804) Simon Johansson/Kalle Östman
Bildbyrån

Publicerad: 10 september 2019

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Djurgårdsbacken Simon Johansson drabbades av en hjärnskakning i Champions Hockey League-mötet med Tychy, vilket gör att han missar SHL-premiären mot Linköping.
Det finns ytterligare ett frågetecken inför hockeyfesten på Hovet.

SHL presenteras av ATG Sport

Det var under Djurgårdens 2-0-vinst mot polska Tychy i söndags som Djurgårdsbacken Simon Johansson blev skadad.

– Simon Johansson har en hjärnskakning. Han fick en smäll mot huvudet. De spelade väldigt bra närkampsspel och hårt vid sargerna, framför allt Tychy. Det var killarna inte vana vid och var man inte beredd att ta emot sig fick man sig ordentligt med stryk, säger Djurgårdstränaren Robert Ohlsson till HockeyNews.se i samband med upptaktsträffen i Stockholm inför SHL-säsongen som drar igång på lördag.

Djurgårdsforwarden Henrik Eriksson är tillbaka efter skada och spelar i SHL-premiären. Ett par andra spelare saknas. Foto: Bildbyrån.

Djurgården, som har backtalangen Tobias Björnfot på NHL-laget Los Angeles Kings rookiecamp, får klara sig utan Johansson i SHL-starten. Jason Garrison ansluter inte förrän i november, vilket gör att Djurgården har sex ordinarie backar spelbara mot LHC.

Det finns osäkerhet runt centern Kalle Östmans medverkan.

– Kalle Östman är frisk nu, han var sjuk i helgen. Men han har varit lite skadad så vi får se. Han åkte på en smäll mot Vienna (Capitals, i CHL) borta. Han tränade lite lätt idag så får vi se hur kroppen reagerar och han är ett frågetecken, säger Robert Ohlsson.

Långtidsskadade Henrik Eriksson är redan i spel efter sin axeloperation. Och nu kommer glädjande nyheter om forwarden Gustav Possler, som har den 1 oktober som riktdatum för sin comeback.

– Gustav Possler är med övriga laget den här veckan och tränar på is. Han kan bli disponibel från och med nästa vecka tror jag. Det är lite tidigare än planerat, säger Robert Ohlsson.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)