HockeyNews
PLUS

Karlsson blir en av Leksands kaptener – men oklart när han kan spela

(9770) Mattias Karlsson-redigerad2
Bildbyrån

Publicerad: 5 september 2019

FacebookXWhatsApp

Leksandsbacken Mattias Karlsson har fått besked om att han kommer att vara en av de assisterande lagkaptenerna kommande säsong i SHL – trots att han saknar ett ”A” på sin tröja på lagfotot.
Och här ger han besked om när han tidigast kan göra comeback i SHL.

SHL presenteras av ATG Sport

Den 10 juni opererade Mattias Karlsson, 34, sin trasiga axel.

Leksandsbacken drog på sig skadan under kvalspelet till SHL under våren.

– Jag kan inte säga exakt när. Jag fick ju smällar mot Mora. Och när vi började träna på sommaren märkte jag att det inte funkade. Efter det började vi kolla upp vad som var fel. Det är lite svårt att få magnetröntgen i Leksand så jag fick ta mig till Stockholm och då såg vi att det var paj, säger Karlsson, som tvingades gå med armen i mitella när övriga familjen badade och bar grejer under flytten till huset en kilometer ifrån Tegera arena i Leksand.

– Så det har varit lite meckigt, ursäktar sig backklippan.

Leksandsbacken Mattias Karlsson tror inte att han spelar i SHL före den 10 oktober. Foto: Bildbyrån.

Huvudtränaren Roger Melin hoppas att Mattias Karlsson kan vara tillbaka i spel bara någon vecka in på SHL-säsongen.

LÄS MER: Drömbeskedet för Leksand – backklippan närmar sig snabbt comeback

Karlsson är också optimistisk, men samtidigt realist.

– Doktorn pratar om fyra till sex månader. Det är standard när man gör en så här pass omfattande operation. 10 oktober har det gått fyra månader. Före det kommer jag troligtvis inte att spela. Jag har väldigt svårt att se det, säger Mattias Karlsson.

Det skulle i så fall innebära att SHL-nykomlingen får klara sig utan sin oerhört erfarne back i minst åtta matcher.

Just den 10 oktober har Leksand bortamatch mot Färjestad i SHL.

Men Karlsson är fortfarande i rehabiliteringsprocessen. Han tränar på egen hand tills vidare.

– Det går bra nu när jag är på is, men jag har ingen kontakt eller så. Jag måste träna ikapp till att börja med. De andra killarna har spelat fem sex träningsmatcher och har tränat hårt på is och kämpat med varandra i en och en halv månad. Jag måste på något sätt försöka skynda på den processen och komma ifatt. Så bara för att jag blir friskförklarad och kan börja träna fullt så kommer jag inte att spela efter en vecka. Jag kommer att behöva lite tid, säger han.

Mattias Karlsson, som har spelat i SHL för Brynäs, Färjestad, Timrå, HV71 och Karlskrona, har ett utgående kontrakt med Leksand.

– Jag spelar för min fortsatta karriär så det är viktigt för mig att jag är helt hundra när jag kommer tillbaka och spelar, så jag inte kommer tillbaka och så känns det inte bra och så helt plötsligt står man utan jobb. Jag vill själv att jag ska vara redo när jag kommer tillbaka. Jag tränar inför det nu så att man ska känna att man är hundra procent och att jag verkligen kan komma in och bidra, för det är det jag vill göra.

Det återstår att se när han kan börja träna med sina lagkamrater för fullt.

– Jag hoppas ju om ett par veckor. Jag ska tillbaka till Stockholm och träffa min fysio. Veckan efter det, den 17:e, ska jag på återbesök hos doktorn som opererade mig. Man får säkert mer svar efter det. Jag har inte fått någonting på bra länge nu.

Leksand har utsett Martin Karlsson till lagkapten även kommande säsong i SHL. Och att döma av lagfotot blir de etablerade nyförvärven Johan Fransson och Patrik Zackrisson assisterande kaptener med ”A” på tröjan.

Leksandskaptenerna Martin Karlsson, Johan Fransson och Patrik Zackrisson. Foto: Bildbyrån.

– Som jag har förstått det så är jag kapten. Jag trodde inte att jag skulle vara det. Sedan på lagfotot sa Roger (Melin), jag sitter ju där nere (nedre raden): ”Du är assisterande”, och så tittade han på vår materialare och undrade varför han inte hade sytt på en bokstav… Så fick jag det förklarat för mig, säger Mattias Karlsson.

LÄS MER: Här är alla träningsmatcher för SHL-lagen

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)