HockeyNews
PLUS

Drömbeskedet för Leksand – backklippan närmar sig snabbt comeback

(9573) Mattias Karlsson-redigerad
Fredrik Karlsson/Bildbyrån

Publicerad: 22 augusti 2019

FacebookXWhatsApp

Här kommer en glad nyhet för Leksands IF.
SHL-nykomlingen ser ut att kunna räkna in backklippan Mattias Karlsson i laget långt tidigare än vad man trodde.
– Han ska börja träna med laget inom en relativt snar framtid. Det kommer att bli intressant och det kommer givetvis att öka konkurrensen på backsidan, säger Leksandscoachen Roger Melin till HockeyNews.se.

SHL presenteras av ATG Sport

Det var den 12 juni som Leksand berättade att den erfarne backen Mattias Karlsson tvingats till operation för sin skadade axel.

34-årige Karlsson beräknades bli borta i fyra till sex månader. Men ”Kolan”, som var med och spelade upp Leksand till SHL i våras, närmar sig en comeback med stormsteg.

LÄS MER: Därför ersätter inte LIF Kolan: "Vill ge våra chansen"

– Han går framåt faktiskt fortare än beräknat. Han har varit på is nu en vecka och kört, inte med oss i laget, men individuellt, säger Leksands huvudtränare Roger Melin.

– Han ser faktiskt väldigt fit ut, ”Kolan”. Det ska bli jättekul att se honom när han kommer in i träningen med laget.

Tillsammans med Jonas Ahnelöv, Johan Fransson och Daniel Gunnarsson utgör Mattias Karlsson en av grundpelarna i Leksands SHL-bygge kommande säsong.

Mattias Karlsson närmar sig comeback i Leksand. Foto: Bildbyrån.

Med operationen avklarad och rehabträningen långt framme börjar Roger Melin kunna skönja ett datum för Mattias Karlssons återkomst.

– Vi hoppas att han kan börja träna med laget runt 9-10 september. Vi får väl se hur han ser ut då, men just nu ser han otroligt stark ut i sin individuella träning och i åkningen. Han får en vecka till nu när vi är borta och får träna individuellt. Det ska bli jättekul att se honom när vi kommer hem, säger Melin från Leksands läger i Strömstad, där man ska möta SHL-lagen Frölunda och Färjestad.

Tre Kronor-meriterade Mattias Karlsson har över 400 matcher med Brynäs, Färjestad, Timrå, HV71 och Karlskrona bakom sig.

Och nu har han många SHL-matcher med Leksand framför sig.

– Om allt går som vi hoppas och tror just nu kommer han nog inte missa mer än någon vecka. Vi hade nästan trott att det skulle bli någon månad från början. Nu ser det mer ut som någon vecka, säger Melin till HockeyNews.se.

Leksand möter Malmö Redhawks i SHL-premiären hemma den 14 september.

LÄS MER: Här är alla träningsmatcher för SHL-lagen

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)