HockeyNews
PLUS

Dahlin sågar sig själv

(991) Rasmus Dahlin3
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 11 november 2017

FacebookXWhatsApp

HELSINGFORS. Frölundabacken Rasmus Dahlin, 17, blev upphakad, tappade pucken och i momentet senare gjorde Finland 2-0. Om det skulle ha varit utvisning? – Äh, nej då. Det är jag som är svag, säger den unge Tre Kronor-backen efter 3-1-förlusten.

ANNONS

Rasmus Dahlin har varit mycket uppmärksammad i hockeyvärlden efter det att han blev uttagen till Tre Kronor och därmed högaktuell för OS i Sydkorea i februari. Över 70 NHL-scouter har följt varenda skär han har tagit, varenda passning han har slagit och varenda tackling han delat ut eller tagit emot i Hartwall arena i Helsingfors.

Dessutom satt det 13 085 åskådare på plats och förde ett otroligt oväsen under Finlands match mot Sverige.
– Det är inte skönt att förlora. Det är bara hem och kämpa vidare, konstaterar Rasmus Dahlin, som spelade nästan 13 minuter totalt, men knappt tre minuter i den sista perioden.

Finland stressade Tre Kronor högt och det ledde till många och långa anfall mot det svenska målet.
– Finland är ett bra hockeylag. De var bättre än oss i dag. Så var det ju, säger Dahlin.

ANNONS

Vad säger du om din egen match i dag mot Finland jämför med i går mot Kanada?
– Så klart känner jag att jag gjorde en bra match i går. Finland var tuffa. Det var bara att kämpa på för min del, säger Dahlin.

Han är självkritisk när situationen då han tappade pucken före Finlands 2-0-mål och tycker att domarna gjorde rätt som inte delade ut någon utvisning.

Men någon djupare analys av händelsen blir det inte.
– Jag kommer inte ihåg, faktiskt. Skit händer!

ANNONS

Hur går du vidare från det här och vad har du lärt dig?
– Väldigt mycket faktiskt. Det här var en väldigt häftig och rolig upplevelse. Jag kommer att åka hem och vet vad jag behöver gnugga på.

På tisdag väntar spel i SHL med Frölunda och sedan duggar matcherna på fram till junior-VM i december där Rasmus Dahlin blir en av nyckelspelarna. Tre Kronor och chansen till OS finns ändå kvar.
– Jag är ung och jag har jäkligt mycket att lära. Jag får ta vara på de här månaderna som är framför mig så får vi se vad som händer, säger han.

Tre Kronors assisterande förbundskapten Johan Garpenlöv kommer tillsammans med Rikard Grönborg och landslagsledningen att analysera allas insatser i Karjalatuneringen.

ANNONS

Om Dahlin säger Garpenlöv:
– En ung spelare som man ser vilken potential han har. Gör väldigt många bra saker. Sedan är det en ung spelare och unga spelare på den positionen har fortfarande naturligtvis mycket kvar att lära.

Hur håller ni koll på Dahlin under JVM?
– Där har vi Tomas Montén och vi jobbar i samma organisation så han kommer att ha full koll på honom. Sedan kommer vi se Frölunda i matcherna i SHL, säger Garpenlöv.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln