HockeyNews
PLUS

Veteranen kan lägga av: “Har varit jäkligt lugnt”

(9572) mattias beck
Bildbyrån

Publicerad: 22 augusti 2019

FacebookXWhatsApp

Han har spenderat sommaren på en byggfirma och försökt koppla bort hockeyn.

Nu är det hugget som stucket om Mattias Beck, 36, fortsätter hockeykarriären eller inte.

– Det är lite så det känns, säger han till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet – odds från SHL till Hockeytvåan 

Den 36-årige veteranen kommer knappast från någon av sina bättre säsonger. Han inledde fjolårssäsongen i Västerås men fick det inte att lyfta där och avslutade i Vita Hästen.

Sammantaget är Mattias Beck inte helt nöjd med det senaste året.

– Det var tungt mentalt förra säsongen. Det var första gången jag var tvungen att flytta på mig på det sättet och det tärde lite på en. Det kändes rätt med Västerås, men på något sätt kom jag aldrig in i det på rätt sätt. Och den största poängen jag vill göra här är att jag inte spelade tillräckligt bra. Man får ta ansvar för det man själv gör. I Vita Hästen var det en tung säsong för hela klubben så vi fick kriga på och det lossnade väl inte för mig där heller, säger han till HockeyNews.se.

Hur var känslan när det blev negativt kval med Hästen?

– Vi pratade inte om att snart ska vi spela kval, men på något sätt var de flesta förberedda på det ganska länge och det tror jag hjälpte oss faktiskt. Om man jämför med Almtuna såg vi det nog inte som ett lika stort nederlag. Kval är ju tufft, men det vi gjorde där tycker jag var jäkligt starkt gjort, säger han om den lyckade kvalserien som Vita Hästen vann.

Det blev ingen fortsättning i Norrköping för en av Hockeyallsvenskans meste poänggörare någonsin.

LÄS MERHär är alla träningsmatcher för lagen i Hockeyallsvenskan

Faktum är att Mattias Beck har försökt koppla bort hockeyn under sommaren som i stället har spenderats på en kompis byggfirma.  

– Jag har snickrat och målat och hållit på. Det har varit jäkligt skönt faktiskt.

Hockeyn?

– Det har varit jäkligt lugnt och det har varit medvetet från min sida. Mentalt behövde jag koppla bort efter säsongen som var och fundera på vad jag vill göra, så jag har inte varit så aktiv på det sättet och har inte haft något jätteintressant att ta ställning till. Utlandet finns alltid men det har inte varit aktuellt än så länge. 

Mattias Beck spelade tre säsonger i den tyska andraligan innan han flyttade hem inför den förra säsongen.

Han har fru och barn och kan således inte bara hoppa på vad som helst.

– Jag har inte sagt att jag ska lägga ner eller så där, men jag vet inte... Man funderar ju på framtiden och familjen och vart man kan tänka sig att flytta, och då har jag kommit fram till att jag inte gärna sitter själv någonstans i åtta månader. Jag var tre år i Tyskland och under de sista månaderna var jag själv där nere och det var ingen höjdare.

Vad har du och familjen för möjligheter när det gäller utlandsspel?

– Det är väl som alltid, om det dyker upp något får man ta ställning till det då, men det känns som att det ska jäkligt mycket till. När jag var i Tyskland pluggade min fru, men nu jobbar hon så hon kommer inte att flytta. I vintras pendlade jag till Västerås och Norrköping så det finns ju lag att pendla till, men det är inte är optimalt, säger Beck som bor i Nykvarn utanför Södertälje. 

Det låter som att det är fifty-fifty om du kommer fortsätta spela eller inte?

– Det är lite så det känns och nu börjar det ju dra ihop sig. Men många spelare har sajnat senare än så här så ingenting är väl omöjligt. 

Här kan du läsa mer om Hockeyallsvenskan 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)