HockeyNews
PLUS
Tjeckien
(31203) GUrra tre frågor

Tägtström: Sverige har allt som krävs för ett JVM-guld

Sverige besegrade Tjeckien med 5–2 och är klara för JVM-final och nu väntar antingen Finland eller USA i en match om guldet. Vad avgjorde semifinalen till svensk fördel? Har Sverige vad som krävs för att vinna guldet? Och var var publikstödet? Hockeynews Gustav Tägtström svarar på frågorna ni undrar över.

4 januari 2024
(31202) Svenskjubel

SVERIGE TILL FINAL – se alla målen!

Lekkerimäki 3–2, Östlund 4–2, Lekkerimäki 5–2. Juniorkronorna är i final i JVM. – De bästa spelarna var som bäst när det gällde som mest, sa Erik Granqvist i Viaplay.

4 januari 2024
(31158) DIftrion

Tägtström: Det är dags att återförena djurgårdskedjan

Sverige kom undan med blotta förskräckelsen mot Schweiz – men Gustav Tägtström tycker ändå att det luktar final om Juniorkronorna. Dessutom vill han att förbundskapten Hävelid ska återförena den klassiska djurgårdskedjan.

3 januari 2024
(31152) Hugge Hävelid

Hugo om thrillern: ”Vi blev lite tillbakadragna”

Det kändes lugnt 37 minuter och 26 sekunder. Sen släppte Hugo Hävelid in 2–1-målet mot Schweiz och efter det följde en rejäl kamp för att fixa semifinalplatsen. – Det finns väl inget svar på varför det blev så här men vi blev väl lite tillbakadragna, det är väl inget att ljuga om, säger den svenska målvakten.

2 januari 2024
(31128) Svenska fördelen

Tägtström: Sveriges fördel kan bli tungan på vågen

JVM:s gruppspel är över. Nu väntar ett inte alls så ovisst slutspel om man ska lita på Gustav Tägtström – som tror att den svenska semifinalfördelen kan vara skillnaden mellan ett silver och ett guld.

1 januari 2024
(31118) SCH

Tjeckien gjorde sin plikt – Sverige–Schweiz i kvarten

Det såg ett tag ut att kunna bli tjeckiskt motstånd för Sverige i kvarten. Men med sju minuter kvar av den tredje perioden säkrade Jiri Kulich segern mot Schweiz med sitt 3–2-mål och därmed blir det – precis som väntat – schweizarna Sverige ställs mot i tisdagens kvart.

31 december 2023
(30934) Adam Jiricek

Supertalangen bryter JVM: "Svårt för en ung pojke"

Tjeckien drabbas av ett kännbart avbräck i JVM-turneringen när 17-årige backstjärnan Adam Jiricek tvingas lämna på grund av en allvarlig knäskada.  – Jag tycker synd om Adam. Det är en skada i den första matchen... det är svårt för en ung pojke, beklagar förbundskaptenen Patrik Augusta i tjeckisk media.

27 december 2023