HockeyNews
PLUS

Finska kollapsen i JVM – missade bronset

(31238) Tjeckien
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 5 januari 2024

FacebookXWhatsApp

Finland stormade mot ett JVM-brons.
Då gjorde Tjeckien fyra mål på 50 sekunder och vände på allt.

När 14 och en halv minut spelats av andra perioden i JVM:s bronsmatch mellan Finland och Tjeckien var det klart övertag för de förstnämnda som då hade en 5–2-ledning, men som krympte till ett mål innan perioden var över efter en sen reducering från Ondrej Becher.

När Jiri Kulich sedan skickade in ytterligare en reducering så började det bli viss darr på ribban i det finska juniorlandslaget. Och ribban kom att falla hejdlöst mot marken.

För det kom att följa en finsk genomklappning av modell större, eller en makalös tjeckisk vändning om man så vill, under matchens näst sista minut. När 1,56 återstod att spelade kvitterade nämligen tidigare nämnde Becher till 5–5, och bara 15 sekunder senare tog man också ledningen när Tomas Hamara överlistade Niklas Kokko i det finska målet. 

Finland tog därefter ut målvakten vilket fick till följd att Dominik Rymon kunde lägga in 7–5 i tom bur, och direkt på den efterföljande tekningen kastade Becher in sitt tredje mål för kvällen för att sätta punkt för en galen vändning.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!