HockeyNews
PLUS

Hugo om thrillern: ”Vi blev lite tillbakadragna”

(31152) Hugge Hävelid
Bildbyrån

Publicerad: 2 januari 2024

FacebookXWhatsApp
Det kändes lugnt 37 minuter och 26 sekunder.
Sen släppte Hugo Hävelid in 2–1-målet mot Schweiz och efter det följde en rejäl kamp för att fixa semifinalplatsen.
– Det finns väl inget svar på varför det blev så här men vi blev väl lite tillbakadragna, det är väl inget att ljuga om, säger den svenska målvakten.
Sverige klev ut till matchen mot Schweiz som skyhöga favoriter och när de gick in till den första periodpausen med en 2–0-ledning kan det inte ha funnits många i Scandinavium som trodde att kvartsfinalmötet skulle utveckla sig till en riktig thriller.

Men det gjorde det.

LÄS MERHävelid: "Självklart ska jag rannsaka mig och ledarna"

Med 2.34 kvar att spela av den andra perioden släppte Hugo Hävelid in sitt första mål i turneringen efter en 127 minuter och 26 sekunder lång nolla och då smög sig en osäkerhet in i det svenska laget.

– Efter det blev vi lite tillbakadragna. Och sen lyckades de få in 2–2 också men jag tycker ändå vi lyckades hålla oss lugna och till slut drog vi det längsta strået och det var skönt, säger Hävelid som tror att Sverige kommer att kunna dra stor nytta av den här matchen.

– Vi gick in som stora favoriter, vi visste det. Jag tycker vi gjorde en bra förstaperiod sen backade vi tillbaka lite och vi får ta lärdom av det om man ska se det positivt. Vi får snacka ihop oss i morgon om vad som gick fel och vad som gick bra och komma tillbaka starkare mot Tjeckien.

Att tjeckerna slog ut Kanada är inget han lägger någon större vikt vid.

– Det spelar egentligen ingen roll vilka vi möter, ska man vinna guldet måste man kunna slå alla lag och det är det vi går för. Men det blir kul, det är ett bra lag och de slog ut Kanada som är duktiga, men vi ska kunna spela bra mot dem, säger Hävelid.

Vad måste ni se upp med mot Tjeckien?


– De är ett fysiskt lag och vi har spelat mycket mot dem genom åren. Det kommer att bli en tight match som alla semifinaler och alla matcher i slutspelet.

LÄS MER: Firandet av hjälten: "Glädje till panik – stryptes"

Kvartsfinalen mot Schweiz var Hävelids tredje match i JVM. Nu återstår två, semifinalen och sedan får vi se om det blir en final eller en match om 3:e-4:e-pris. Oavsett vilket så är Hävelid redo att spela de två avslutande matcherna.

– Kroppen känns fräsch, jag har jobbat bra med mycket återhämtning och mat och sånt där och vi har en bra fysio så jag mår toppen, säger han.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!