HockeyNews
PLUS

Tägtström: Det är dags att återförena djurgårdskedjan

(31158) DIftrion
Bildbyrån

Publicerad: 3 januari 2024

FacebookXWhatsApp

Sverige kom undan med blotta förskräckelsen mot Schweiz – men Gustav Tägtström tycker ändå att det luktar final om Juniorkronorna.
Dessutom vill han att förbundskapten Hävelid ska återförena den klassiska djurgårdskedjan.

Hur kunde det bli så här jämnt?

Jag kan inte komma fram till någon annan rimlig förklaring än att favorittrycket blev för stort för de svenska spelarna. Att bara gå ut och vinna som storfavoriter är något som till och med fullvuxna män brukar ha problem med till och från.
Jag tror inte heller att det gynnade Sverige att det gick så lätt till en början. Det kändes nästan som att de blev lite förvånade när Schweiz började streta emot en aning i den andra perioden och när schweizarna sedan fick in den psykologiskt viktiga reduceringen strax innan den andra pausvilan så var det nog en och annan svensk som började oroa sig för ett fullbordat fiasko inför hemmapubliken i Scandinavium och oro brukar sällan vara ett framgångsrecept.

Hur mycket final luktar det nu?
Nu luktar det jättemycket final. Jag såg Tjeckiens match mot Kanada och jag kan inte påstå att jag blev ett dugg imponerad. Hade kanadensarna siktat en aning bättre än de gjorde så hade de vunnit matchen med några måls marginal. Det tjeckiska försvaret såg både yrt och förskräckt ut när Kanada dundrade på framåt i den andra och tredje perioden och då ska ni veta att det är inga jättegenier Kanada har i sin forwarduppsättning. Visst, Macklin Celebrini har en hel del innanför hjälmen men i övrigt har jag bara sett en grå massa utan finess.
Ja, jag vet att Sverige inte imponerade mot Schweiz heller men kommer de upp i närheten av samma standard som de höll mot Kanada i gruppspelet så blir semifinalen en promenad i parken.

Förbundskapten Hävelid skiftade om lite i kedjorna i den tredje perioden mot Schweiz. Bör han göra några ändringar inför semifinalen?
Ja, jag tycker att han borde återförena djurgårdskedjan mot Tjeckien. Lekkerimäki, Östlund och Wahlberg har inte varit någon jättesuccé i spelet fem mot fem och jag tycker inte att Öhgren passar så bra ihop med Bystedt och Pettersson. Det känns som att den trion har svårt att hitta sin identitet. Är de lirare eller är de brunkare? Jag tror definitivt att det inte finns något att förlora på att göra det skiftet.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!