HockeyNews
PLUS

Supertalangen bryter JVM: "Svårt för en ung pojke"

(30934) Adam Jiricek
Tjeck

Publicerad: 27 december 2023

FacebookXWhatsApp

Tjeckien drabbas av ett kännbart avbräck i JVM-turneringen när 17-årige backstjärnan Adam Jiricek tvingas lämna på grund av en allvarlig knäskada. 
– Jag tycker synd om Adam. Det är en skada i den första matchen... det är svårt för en ung pojke, beklagar förbundskaptenen Patrik Augusta i tjeckisk media.

Beskedet kommer efter premiärmatchen mot Slovakien, där Tjeckien förlorade med 6-2. Jiricek skadades i den andra perioden när en slovakisk spelare ramlade över hans ben i en närkamp. Efter att ha kämpat med smärtan återvände Jiricek till den tredje perioden, men det dröjde inte länge innan han tvingades kliva av efter att ha fått en ny smäll mot samma ben.  


Talangen född 2006, betraktades som en av lagets stora stjärnor och en av de bästa backtalangerna inför NHL-draften, där han tippats kunna gå topp tio. Jiricek debuterade i tjeckiska högstaligan redan förra året och spelar nu som ordinarie för HC Plzeň. Han är lillebror till NHL-spelaren David Jiricek, som var en av de ledande spelarna för Tjeckien i JVM förra året. 

Förbundskapten Patrik Augusta meddelar att den unga talangen kommer att missa resten av JVM-turneringen och flyger hem för att genomgå en magnetröntgen i Tjeckien för att fastställa skadans omfattning.

Matěj Prčík och Tomáš Galvas går in. 

– Jag tror att vi har spelare som är kapabla att ersätta honom, hoppas Augusta efter onsdagens träningspass.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!