HockeyNews
PLUS
DEL
(30627) Backe PP

Backlund kastar Tre Kronor i papperskorgen – jobbar X2

Euro Hockey Tour är tillbaka, denna gång i form av Swiss Ice Hockey Games. Tjeckien–Finland går av stapeln i Prag, annars är det Zürich som gäller som spelort. Publiktrycket i Swiss Life Arena riskerar att få Tre Kronor på fall. Dessutom väntar en läskande NHL-kvintett längre ned på denna slalombana till Powerplay-kupong. Mina tidigare tankar finnes nedan. Nu kör vi!

14 december 2023
(30309) Johan Lundskog

Sparkad – nu pratar Lundskog med SHL-lag

Johan Lundskog, 39, är ett av de stora framtidsnamnen bland landets tränare. Den förre guldtränaren ihop med Roger Rönnberg i Frölunda är sedan två dagar tillbaka – arbetslös. – Jag är ganska sugen och redo att hoppa på nånting nytt förutsatt att det är rätt förutsättningar och rätt situation, säger Lundskog till Hockeynews.

30 november 2023
(30248) Lundskog Alavaara

Tidigare Frölundatränaren får sparken: ”Tvingats agera”

I dag blev det klart att den tidigare Frölundacoachen Johan Lundskog sparkas av den tyska klubben Adler Mannheim. Även sportchefen Jan-Axel Alavaara får lämna. – Utvecklingen de senaste veckorna har tvingat oss att först tänka och slutligen agera, säger klubbchefen Daniel Hopp till klubbens hemsida. 

27 november 2023
(30099) Brandon Manning och Connor McDavid med Lövenlogga

Klart: Brandon Manning debuterar i första backpar

Brandon Manning är på plats i Björklöven och spelar redan ikväll mot AIK. – Han är precis det vi har letat efter. Jag tycker att man väldigt snabbt ser att han är pucksäker och sätter enkla spel på bladet. Det är inte så flashigt alla gånger utan simpelt. Han ser lätt ut i kroppen trots att han inte har spelat och givetvis kommer det vara en tid för anpassning och att komma in i allting, säger tränaren Viktor Stråhle till Västerbottens-Kuriren.

22 november 2023
(29824) Sebastian Wännström

Wännström skakades om i klubbjakten: "Tog hårt"

Sebastian Wännström, 32, är ännu klubblös och tränar hemma i Gävle. Under jakten på en ny klubb skakades han av att läsa om att Adam Johnson, en av lagkamraterna i Augsburg förra säsongen, förolyckats. – En väldigt god vän. Det tog väldigt hårt, de nyheterna, säger Wännström till Hockeynews.

9 november 2023
(29626) Adam Johnson + Pittsburghtweet

Starka hyllningen: "Alltid en del av Penguinsfamiljen"

Hockeyvärlden sörjer Adam Johnson. Alla matcher i brittiska EIHL har ställts in i dag och Adam Johnsons Nottingham Panthers kommer inte heller att spela på tisdag. Hockeystjärnan hedras med en tyst minut även på en fotbollsmatch i dag.

29 oktober 2023
(22017) Kenny Agostino Daniel Zaar/Torpedo

Efter röran i Skellefteå – hit går förre KHL-forwarden

Den förre KHL-forwarden Kenny Agostino var Skellefteås spelare i 48 timmar innan kontraktet bröts. Nu har han gjort klart med en annan klubb.

25 september 2023