HockeyNews
PLUS

Efter röran i Skellefteå – hit går förre KHL-forwarden

(22017) Kenny Agostino Daniel Zaar/Torpedo
(c) photo.khl.ru Grigory Sokolov

Publicerad: 25 september 2023

FacebookXWhatsApp
Den förre KHL-forwarden Kenny Agostino var Skellefteås spelare i 48 timmar innan kontraktet bröts.
Nu har han gjort klart med en annan klubb.

Det blev inget spel med Skellefteå för den NHL- och OS-meriterade amerikanen Kenny Agostino. När det framkom att den 31-årige forwarden fortsatt spela för en rysk KHL-klubb förra säsongen, trots att han hade chansen att lämna laget, drog Skellefteå öronen åt sig.

Proteststormen i SHL bedarrade snabbt efter det och Kenny Agostino har sökt sig vidare. På måndagen blev det officiellt att han ska ersätta den skadade forwarden Stephen MacAulay i tyska Düsseldorf. Agostino har skrivit på ett ettårskontrakt.

– För att inte tappa vårt mål för säsongen var vi tvungna att reagera på förlusten av Stephen MacAulay och andra spelare och värva ytterligare en forward. Kenny Agostino har bevisat sina egenskaper och sin förmåga att göra mål i starka ligor som NHL och KHL. Han kan spela på alla positioner och är särskilt utmärkande för sina offensiva egenskaper. Jag är glad att vi kunde värva honom och att han redan idag tar sig till Düsseldorf, säger sportchefen Niki Mondt till klubbens hemsida.

LÄS MEREfter strulet med Skellefteå – Agostino öppen för KHL

I DEG blir han lagkamrat med den svenske forwarden Victor Svensson, 33, och de före detta SHL-profilerna Henrik Haukeland och Kevin Clark.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)