HockeyNews
PLUS

Wännström skakades om i klubbjakten: "Tog hårt"

(29824) Sebastian Wännström
Bildbyrån

Publicerad: 9 november 2023

FacebookXWhatsApp
Sebastian Wännström, 32, är ännu klubblös och tränar hemma i Gävle.
Under jakten på en ny klubb skakades han av att läsa om att Adam Johnson, en av lagkamraterna i Augsburg förra säsongen, förolyckats.
– En väldigt god vän. Det tog väldigt hårt, de nyheterna, säger Wännström till Hockeynews.

SM-guldvinnaren med Brynäs, Sebastian Wännström, tränar hemma i Gävle. Säsongen är i full gång, men trots att det har funnits intresse och kontakter, har det ännu inte lett till något kontrakt med någon klubb.

Wännström låter hoppfull och full av energi när Hockeynews når honom på mobilen.

– Jag har precis varit i Valbo och gnuggat lite. Jag försöker hitta all istid jag kan komma åt. Nu på slutet har det blivit mycket här ute i Valbo och det har funkat bra, säger Wännström.

Hans senaste svenska klubb var Leksand. Sedan 2020 har högerskytten spelat utomlands i olika ligor. Med Ässät i Finland, med Dinamo Riga i KHL, med Ajoie i Schweiz och förra säsongen med Augsburg i tyska DEL där han gjorde 31 poäng (18 mål, 13 assist) på 56 matcher.

– Situationen för mig är att jag tränar och ligger i. Jag känner att jag är i en bra form och redo den dagen man stöter på nånting.

LÄS MERBesviket Brynäs: "Det handlar om att lära sig"

Sebastian Wännström medger att det känns lite ovant.

– Det är faktiskt första gången. Lite ny situation är det. Jag har haft förmånen att ha haft klubbar den här tiden på året tidigare. Nu är situationen var den är så gör det bästa av den.

Wännström har trivts på de ställen och i de klubbar han har varit både i Sverige och utomlands. I SHL har det ju även blivit spel för HV71 och Rögle.

– Jag har hela tiden känt att man har utvecklats som hockeyspelare och har haft väldigt roligt.

Senaste stoppet var Augsburg i södra Tyskland.

– Det var ett bra ställe. Fin stad och hockeyintresse så det bara sjunger om det. Fullsatta läktare. Det var kul!

Sebastian Wännström lärde känna Adam Johnson, som nyligen dog under en match i den brittiska ligan för Nottingham då han fick en skridskoskena över halsen.

– Jag spelade med honom. Man har svårt att finna ord. Svårt att förstå att det kan inträffa, och att det har inträffat, säger Wännström som beskriver Johnson som en nära och god vän. De umgicks flitigt i Tyskland.

LÄS MERFina hyllningarna till Adam Johnson i Malmö

– Det blir lite så utomlands, att importerna håller ihop på och utanför isen. Det är väldigt väldigt tungt.

Sebastian Wännström fortsätter att hålla utkik efter något som kan locka honom i hockey-Europa.

– Jag är öppen för ganska mycket. Vill att det ska kännas rätt. Man har sin agent som jobbar och ser till att komma upp med förslag och så får man snacka ihop sig. Jag trivdes väldigt bra i Finland, trivdes väldigt bra i Tyskland och jag var en sväng i KHL (Dinamo Riga) och i Schweiz. Hittills har vi bara hamnat på bra ställen, tycker jag. Jag är öppen för det mesta.

Hemma i Gävle håller Wännström förstås också kontakten med Brynäs sportchef Johan Alcén.

– Vi pratar, absolut, men det är väldigt mycket allmänt. De har gått väldigt bra, och det är roligt också. Jag hoppas verkligen att de går upp i år. Brynäs hör hemma i SHL, säger Sebastian Wännström.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)