HockeyNews
PLUS

Tidigare Frölundatränaren får sparken: ”Tvingats agera”

(30248) Lundskog Alavaara
Bildbyrån/Mattias Ek, Hockeynews

Publicerad: 27 november 2023

FacebookXWhatsApp
I dag blev det klart att den tidigare Frölundacoachen Johan Lundskog sparkas av den tyska klubben Adler Mannheim.
Även sportchefen Jan-Axel Alavaara får lämna.
– Utvecklingen de senaste veckorna har tvingat oss att först tänka och slutligen agera, säger klubbchefen Daniel Hopp till klubbens hemsida
Nyligen förlängde den tyska storklubben Adler Mannheim kontraktet med Jan-Axel Alavaara, 48, till 2026. Den före detta assisterande coachen i Modo har varit sportchef i Mannheim ända sedan 2018 och skulle stanna i två säsonger till.
Men efter svaga resultat gör Adler Mannheim en tvärvändning och skickar även iväg den svenske coachen Johan Lundskog, 39. Ex-Frölundatränaren Lundskog fick förra säsongen även sparken från schweiziska Bern.
Det blir den tidigare NHL-coachen Dallas Eakins som tar över som huvudtränare och sportchef i Adler Mannheim, skriver klubben på sin hemsida.
– Utvecklingen de senaste veckorna har tvingat oss att först tänka och slutligen agera. Jag är övertygad om att vi med en ny drivkraft på den sportsliga ledarskapsnivån kommer att komma tillbaka på vägen till framgång, säger klubbchefen Daniel Hopp till klubbens hemsida.
Under Jan-Axel Alavaaras tid som sportchef i Adler Mannheim blev klubben tyska mästare 2019. Även den andra assisterande coachen Jeff Hill får sparken.
Klubben har haft det tufft i ligan och ligger just nu på en åttondeplats, med nio poäng upp till toppen. 

Lundskog har tidigare nämnts som ett namn som skulle kunna ta över efter Roger Rönnberg i Frölunda.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)