HockeyNews
PLUS

Växjö värvar NHL-meriterad spetsforward

Otto Koivula
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 11 juli 2024

FacebookXWhatsApp

Växjö har varit på jakt efter spets.
Nu har klubben gjort klart med finländaren Otto Koivula.
– Vi anser att Ottos spelstil passar perfekt med Lakers spel, säger sportchef Henrik Evertsson till klubbens hemsida.

Växjö har varit på jakt efter ersättare till spetsspelarna Marcus Sylvegård och Kalle Kossila. Sedan tidigare har klubben värvat den tidigare Frölundatalangen Karl Henriksson och på torsdagskvällen presenterade man en NHL-meriterad forward i form av Otto Koivula, 25.

Filändaren har en bakgrund med sex säsonger i Nordamerika, där han främst spelat i AHL för Bridgeport Islanders. Han har även gjort korta inhopp i NHL med New York Islanders. Totalt har Koivula noterat 179 poäng på 274 AHL-matcher.

ANNONS

– Jag blev oerhört glad när chansen att spela för en prestigefylld organisation som Växjö Lakers dök upp. Det ska bli fantastiskt att bli en del av deras vinnarkultur. Att få tävla om mästerskap med ett lag som har en historia av framgång gjorde det till ett enkelt beslut att komma hit. Jag ser fram emot att påbörja detta nya kapitel i min hockeykarriär med Lakers och att lära känna mina nya lagkamrater, tränare och de fantastiska fansen. Vi ses snart, säger Koivula till Växjö Lakers hemsida.

ANNONS

Med denna värvning har Växjö Lakers nu 14 forwards under kontrakt.

– Otto är en väldigt spännande spelare som kombinerar storlek med imponerande individuella färdigheter. Vi anser att Ottos spelstil passar perfekt med Lakers spel, säger sportchef Henrik Evertsson.

Kontraktet är skrivet över de kommande två säsongerna.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln

ANNONS