HockeyNews
PLUS

Backlund: Växjö greppar sista halmstrået

(31722) Växjo - Backlund
Bildbyrån

Publicerad: 11 april 2024

FacebookXWhatsApp

Vad som i normalfall brukar vara en SHL-trippel får ta inspiration från alla möjliga håll när utbudet på de blågula isarna sinar. Rögles första matchboll mot Växjö finns givetvis med på ett hörn. Därtill luktar det tjeckisk storseger i dam-VM och halländsk hemmatriumf i kvalserien till HockeyAllsvenskan. Lycka till vid rygg!

Spelstopp: 18:59

Tjeckien - Tyskland: Tjeckien -2,5 @ 1,85

Det kunde och borde vara Damkronorna som står på ena sidan i denna kvartsfinal. Men trots dominans mot Tyskland i gruppfinalen lyckades inte Ljungblom, Nylén Persson eller någon annan få isen att lossna. Sandra Abstreiter räddade samtliga 32 puckar som kom hennes väg och spelar en nyckelroll om tyskorna har för avsikt att bjuda på något som helst motstånd i Adirondack Bank Center.

Tjeckien har illustrerat vilket gap som fortsatt råder mellan de två stormakterna väster om Atlanten och de europeiska utmanarna. 4-0 i premiären mot Finland och 6-1 senast mot Schweiz, men 0-11 över två kamper mot Kanada och USA. Luleå-backen Pejsová och University of Vermonts Mlýnková är två som stuckit ut lite extra. Jag har oerhört svårt att duons briljans inte ska bära till en semifinal.

Från VM för två år sedan till dags dato har nationerna mötts vid sex tillfällen. 6-0, 4-0, 5-1, 8-0, 6-1 och 7-1 har varit tjeckiskornas segersiffror. Linan ligger på +/-2,5 och att få 1,85 på att Tjeckien löser en tremålsseger känns otroligt lockande.

Spel: Tjeckien -2,5 @ 1,85

Tävling: Dam-VM

Plats: Adirondack Bank Center

Tid: 19:00

TV: -

Halmstad - Kristianstad: Halmstad ML @ 2,00

Med hälften av omgångarna avverkade äntrar kvalserien mot HockeyAllsvenskan nu ett kritiskt skede. Halmstad fick en smakstart senast mot Vimmerby, när Hampus Johansson hittade nätet efter blott 42 sekunder. Jens Berggard fick därefter se sina mannar spela ut hela registret i den inledande perioden, som Hammers lämnade med 4-1 på resultattavlan. Tremålsledningen var intakt även när tre ronder och ett gott dagsverke summerades (6-3).

Sett till resultaten har Kristianstad levt upp till de högt ställda förväntningarna. KIK har tagit poäng i samtliga fem försök, men metoden har varit helt annorlunda än tidigare. “Piva” Johanssons mannar har sjunkit långt ned i egen zon och förlitat sig på att den kompakta boxen ska hålla motståndarna på utsidan. Det har funkat när Wictor Ragnewall spelat nära toppen av sin förmåga och motståndarnas avslut varit svaga. Senast när Väsby avlossade kanonskott efter kanonskott kunde Ragnewall inget göra, och KIK föll efter övertid (3-4).

Fortsätter skåningarna att bjuda sina motståndare på så mycket puck, ja då kommer det att smälla i de egna maskorna vid fler tillfällen. Särskilt när motståndarna är lika skickliga som HHHC:s spetskedja med Dahse, Gagic och Bernhardtz. Jag gillar hemmasidan och klickar Halmstad ML till dubbeldegen.

Spel: Halmstad ML @ 2,00

Tävling: Kvalserien till HockeyAllsvenskan

Plats: Halmstad Arena

Tid: 19:00

TV: HockeyEttan Play

Rögle - Växjö: Växjö ML @ 2,12

Rögle avslutade grundserien med tre raka segrar och tycktes ha fått någorlunda ordning på spelet. Det var dock ingen som skulle ana vilket monster som väckts till liv. Timrå och Färjestad har redan avfärdats i raka matcher. Nu håller nästa lag på att gå samma öde till mötes. Med en hisnande effektivitet i numerärt överläge kunde RBK först gå upp i en 2-0-ledning, och därefter avgöra i förlängningen.

Växjö har haft fler skottförsök med lika många gubbar på isen i samtliga matcher. Förmågan att komma till heta chanser har varit desto sämre. Att beskylla finns framförallt de stora namnen som inte levererar. Jörgen Jönsson var ljudligt missnöjd med bland annat Marcus Sylvegård och jag skulle inte bli förvånad om Jönsson väljer att kasta om formationerna till denna ödesdigra fjärde akt. Håller sig Lakejerna borta från utvisningsbåset har de alla möjligheter att greppa det sista halmstrået.

2,93 på den raka tvåan är det stora utsticket, men även Växjö ML (moneyline) finns i skrivande stund till marknadshögsta 2,12. Matchserien vänder tillbaka mot Vida Arena!

Spel: Växjö ML @ 2,12

Tävling: SHL

Plats: Catena Arena

Tid: 19:30

TV: TV4 Hockey, TV4 Play

Trippeln

Tjeckien - Tyskland: Tjeckien -2,5 @ 1,85

Halmstad - Kristianstad: Halmstad ML @ 2,00

Rögle - Växjö: Växjö ML @ 2,12

Totalt odds: 7,86

Klicka här för att följa våra tipsförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!