HockeyNews
PLUS

"Vilken trött tillställning vi bjöds på"

(10177) Leksand växjö
Bildyrån

Publicerad: 5 oktober 2019

FacebookXWhatsApp

LEKSAND. Växjö tog säsongens andra seger när man besegrade Leksand med 3-1 på bortaplan. Det innebar också att Leksand åkte på sin tredje raka förlust. 

HockeyNews.ses reporter Martin Söderek ger er här fyra spaningar från matchen. 

SHL presenteras av ATG Sport

Vilket sömnpiller
Att plocka ut ett gäng spaningar från den här matchen är inte det lättaste för herregud vilken trött tillställning vi bjöds på i Tegera Arena den här eftermiddagen. Nästan 7000 personer hade lämnat tv-soffan för att se matchen på plats och efteråt tror jag de flesta undrar om det var ett korrekt beslut. Det räckte inte med att spelet lagen visade upp stundtals var riktigt dåligt, utan man var tvungna att spela helt utan känslor också. Brendan Shinnimin och Filip Johansson försökte väcka liv i matchen med ett litet gruff i den andra perioden, men inte ens det såg helhjärtat ut. 

Orolig för Växjö
Det råder ingen tvekan om att Växjö är säsongens största besvikelse så här långt. Jag har följt deras säsongsinledning via tidningar och sociala medier, och läser man där ska det bara vara en tidsfråga innan det börjar vända för Hallams gäng. Efter att nu faktiskt sett dem spela antar jag att övriga drar den slutsatsen enbart utifrån det material man har att tillgå, för spelmässigt imponerade de inte. Jag tycker de överarbetar många situationer vilket gör att strukturen brister och när man väl har pucken ser många spelare obekväma och stressade ut. Visserligen vann man den här matchen, men om det var särskilt rättvist vet jag inte. Dessutom mötte man ett Leksand som stått för betydligt bättre insatser än denna den här hösten.

Från succéinledning till minikris
Leksand har, med rätta, hyllats för sin säsongsinledning. Dagens förlust innebar dock lagets tredje raka plump och härnäst väntar Färjestad på bortaplan, ett Färjestad som i eftermiddags pulvriserade Oskarshamn fullständigt och jag har svårt att se Leksand åka ner till Karlstad och hämta poäng. Fyra raka förluster, det skulle innebära Roger Melins första ordentliga motgång sedan han kom till klubben. Det ska bli intressant att se hur man hanterar en sådan situation. Det är egentligen först då vi får svaret på om man har något nytt på gång, eller om det är samma gamla vanliga Leksands IF vi har att göra med. 

Johan Franssons stigande formkurva
Att Johan Fransson kommer bli nyttig för Leksand är det inget snack om. Så här långt har hans insatser främst bestått av att agera sheriff i egen zon, men nu märker man att han börjar komma in i säsongen mer och mer. Idag är han i mina ögon bäst i hemmalaget och visar gång på gång upp sina offensiva kvaliteter. Leksands powerplay-spel var betydligt bättre idag än i tidigare matcher och det är mycket tack vare Franssons dansande på blålinjen. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!