HockeyNews
PLUS

Viktor Lodin öppnar sig efter drogbekymren

Viktor Lodin
Foto: Bilbyrån

Publicerad: 23 augusti 2024

FacebookXWhatsApp

Viktor Lodin är en riktig profilvärvning i Färjestad, som är ute efter revansch och SM-guld.
Den 25-årige forwarden har fått en drömchans, men har gått en lång väg och har längs resan brottats med både psykisk ohälsa och drogproblem.
– Man ska inte hålla saker inom sig, berättar Lodin i Aftonbladet.

ANNONS

Det var när Leksandsfostrade flyttade till Örebro och blev draftad av NHL-klubben Ottawa som nyblivne Färjestadsforwarden Viktor Lodin fick bekymmer utanför ishockeyn.
– Förväntningarna ökade väldigt mycket från mig själv och utifrån. Även på sidan av isen började jag få problem med psykiska ohälsan. Tog fel beslut och hade en tuff säsong. Min stora utmaning var att jag kände att jag bara dög till som hockeyspelare. Jag hade väl inga större framgångar utanför hockeyarenan. Jag var rätt kass i skolan och väldigt skoltrött. Minns att jag var inne i tränarrummet i Örebro och berättade hur jag mådde, men fick inte så mycket gehör eller så förstod de inte vad jag menade, säger Viktor Lodin i en öppenhjärtig intervju i Aftonbladet.

Kraschade i Timrå

Problemen utanför isen hängde i under flera år. Och Lodin tillbringade tid på krogen med ett för honom dåligt sällskap.
Under sin tid i Timrå råkade han riktigt illa ut och blev ertappad av polis och gripen misstänkt för narkotikabrott. Han fick krypa till korset och be om ursäkt. När han flyttade till Oskarshamn uppstod ryktesspridningar enligt klubben och Lodin fick bedyra att han kände till vilka regler som gällde i föreningen. Och idag är narkotika ett avslutat kapitel för Viktor Lodin.
– Ja, det är det verkligen, säger han till Aftonbladet.
Han är i Färjestad för att hjälpa Karlstadslaget tillbaka till guldjakten. Lodin har en förmåga att göra de mest otippade sakerna på isen. En mönsterbrytare och matchvinnare. Förra säsongens serieseger i grundserien för Färjestad slutade med ett magplask och förlust med 4–0 i matcher i SM-kvarten mot Rögle.
Lodin trivs redan i sin nya klubb.
– Alla i föreningen är kanon. Man bryr sig om varandra. Linus Johansson är lagkapten och han har utsetts till ”årets vän” och sånt där och det sätter avtryck på hela omklädningsrummet. Kan inte ha kommit en bättre miljö och känner verkligen att jag hamnat på rätt ställe, både sportsligt och för mig som människa, säger Viktor Lodin som förra säsongen var på vippen att rädda Oskarshamn kvar i SHL i kvalet mot HV71 genom att göra fem mål och fem assist på sju matcher – trots en trasig axel.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln