HockeyNews
PLUS

Veronneau: ”Tagit alldeles för lång tid”

Max Veronneau
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 11 oktober 2024

FacebookXWhatsApp

Dubbla sviter bröts för Leksand mot Brynäs.
Dels den dystra förlusttrenden – men framförallt Max Veronneaus målnolla.
– Det har varit väldigt frustrerande, säger han till Hockeynews.

ANNONS

Precis som hela Leksand har stjärnforwarden Max Veronneau haft en tuff säsongsstart. I mötet mot Brynäs bröt laget den dystra förlusttrenden och kanadensaren fick göra sitt första mål för säsongen.

– Äntligen en seger. Vi spelade inte bra i de första matcherna men vi har spelat rätt bra på slutet utan att lyckas vinna. Brynäs var bra idag, men jag tycker att vi visar att vi kan vinna tajta matcher som den här. Det är stort av oss, säger han till Hockeynews efteråt.

Brynäs hade de hetaste chanserna för att avgöra under slutminuterna, men när Victor Söderström skickade en puck out med två minuter kvar klev de ledande spelarna fram och avgjorde för Leksand i powerplay. Max Veronneau tror att den här segern kan ha varit vändpunkten för laget.

– När man startat säsongen så dåligt som vi gjort är det viktigt med en sån här seger, speciellt att göra det mot Brynäs här i ett rivalmöte. Förhoppningsvis tar vi med oss något från det här och lär oss att vinna matcher, säger han.

Vad har problemet varit för er som lag hittills?

– Vi har många skickliga och begåvade spelare där inne, men vi har nästan försökt lite för mycket. Vi har tagit många felbeslut och det går inte i den här ligan när motståndarna tar tillvara på misstagen. Vi behöver spela lite enklare och rakare. De sista matcherna har varit bättre.

ANNONS

Max Veronneau var Leksands främste målgörare efter Peter Cehlarik förra säsongen, men i säsongsinledningen har det gått troll med målskyttet. Målet var därför extra förlösande för kanadensaren.

– Det var så skönt. Det har tagit alldeles för lång tid. Det är skönt att få det ur vägen. Förhoppningsvis kan det rulla på nu. Det är klart att det är en tyngd som släpps från axlarna, säger han.

28-åringen medger att det varit frustrerande.

– Speciellt när jag haft lägena men pucken inte vill in. I bland behöver man bara få ett mål för att det ska lossna. Man önskar nästan att den bara ska studsa via någons ben och in. Det var skönt att se den gå in.

Max VeronneauForwarden hoppas att det lossnat för egen del nu, men spelmässigt är han ändå nöjd med sin egen start på säsongen.

– Det är bara synd att jag inte har gjort fler mål, men jag tycker att Zacke, Marcus (Karlberg) och jag har spelat väldigt bra. Marcus flyger fram på kanten och ”Zacke” är en av de bästa spelarna jag någonsin spelat med, så vi är en bra kedja. Jag tycker vi har skapat många lägen, men förhoppningsvis kan vi göra fler mål också, säger han.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln