HockeyNews
PLUS

Växjös matchvinnare: "Vi gör en fantastisk bortamatch"

(7006) Viktor Fasth
Bildbyrån

Publicerad: 5 oktober 2019

FacebookXWhatsApp

LEKSAND. Viktor Fasth var stor matchvinnare för Växjö den här eftermiddagen. Med 31 räddningar såg han till laget tog med sig alla tre poäng hem från Dalarna. 
– Vi gör en fantastisk bortamatch, säger han till HockeyNews.se. 

SHL presenteras av ATG Sport

Växjö tog säsongens blott andra trepoängare i eftermiddag när man på bortaplan besegrade nykomlingen Leksand med 3-1. Viktor Fasths målvaktsspel la grunden för vinsten och han, precis som övriga Växjö-spelare, var väldigt glad efteråt. 

– Det var viktigt att få med oss tre poäng och att göra det på sättet vi gör det. Jag tycker det visar på stor karaktär i laget. Vi pratade inför om att rätta till de misstag vi gjort de senaste matcherna. Vi har spelat bra stundtals, men vi har haft svårt att få ihop det över 60 minuter. Det tycker jag att vi får ihop det. Vi sätter det vi pratat om även i praktiken och då ser det jäkligt stabilt ut, summerar han, summerar han matchen för HockeyNews.se. 

Sett över hela matchen var Leksand det lag som hade mest puck och var det lag som bestämde tempot i spelet. Målvaktsstjärnan menar dock att Växjö får matchbilden dit man vill och att man har kontroll på det som sker ute på isen. 

– Vi kan ju diktera var vi vill att de tar avslut och så vidare, så att föra spelet kan man ju göra på olika sätt. Sedan vill vi ju så klart ha mycket puck för att skapa momentum, vilket jag tycker att vi haft i alla matcher men vi har slarvat i försvarsdetaljer. Idag tycker jag att vi får ihop försvaret och det räcker. Vi gör en fantastisk bortamatch. 

Fasth räddade 31 av Leksands 32 skott och var en av Växjös stora matchvinnare den här dagen. När han ska summera sin egen insats väljer han att hylla sina medspelare. 

– Jag är ingenting utan de framför och det är lika åt andra hållet. Vi måste spela för varandra för att vinna matcher och ge varandra chansen att spela vår bästa hockey. Det är samma för mig, jag måste ge grabbarna chansen att vinna matcher och de måste ge mig chansen att ta puckar. 

Segern var efterlängtad för Sam Hallams mannar. Inför säsongen målades man upp som en av stark kandidat till guldet, men trots det var man sist i tabellen inför dagens match. Fasth menar att förlusterna i inledningen kan ha påverkat lagets prestationer, samtidigt som man aldrig tvekat på att det kommer att vända. 

– Vi har en bra grupp, vi tror på det vi gör och vi har varit medvetna om vad vi behöver förbättra. Sedan kan det bli krampaktigt när man har några torsk i ryggen, man håller klubban lite hårdare och tar då sämre beslut. Vi har bara sagt att vi ska ta det lugnt och att vi ska göra rätt saker på rätt ställen, vilket jag tycker att vi gör idag, avslutar han. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!