HockeyNews
PLUS

Uppgifter: Så mycket kostar Modos nya back

Mattias Norlinder
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 4 september 2024

FacebookXWhatsApp

Modo har startat en omdiskuterad swish-insamling bland sina supportrar för att få in pengar till värvningen av hemvändande backen Mattias Norlinder.
Expressen berättar idag hur stor kostnaden för Norlinder blir under första säsongen.

ANNONS

Förra veckan uppgav Aftonbladet att Modo och Mattias Norlinder är överens om ett kontrakt. Han skulle därmed lämna NHL-klubben Montreals organisation för att spela i sin tidigare klubb i Örnsköldsvik.
Modo har gått ut med att man startar en swish-insamling för att täcka upp för en betydande del av kostnaden för den skicklige backen Mattias Norlinder. Att göra en insamling bland sina supportrar är en känslig och tudelad fråga och det har skrivits både i Nordamerika och i Ryssland om Modos grepp.

Modos kostnad: 1,5 miljoner

Enligt Expressen blir kostnaden för Mattias Norlinder omkring 140 000 kronor i månaden under 2024/2025, totalt cirka 1,1 miljoner kronor plus sociala avgifter vilket ger en prislapp på nära 1,5 miljoner kronor.
Modo hade inte räknat in de pengarna i sin budget och truppen innehåller, med Norlinder inräknad, nio backar.
Modo vill med sin insamling få in en miljon kronor och hade fram till onsdagen och på bara ett par dagar fått in 650 000 kronor.

ANNONS

"Viktig andel"

– Hur stor supportrarnas del blir totalt får vi se, men det blir en viktig andel. Men får vi klart med fler sponsorer behöver vi mindre från fansen, säger Modos vd Johan Widebro till Expressen.
Andra SHL-klubbar, som Timrå (Jonathan Dahlén), Leksand (Peter Cehlarik) och Brynäs (Patrik Berglund) har gjort liknande insamlingar hos sina supportrar för att krydda sina lag med prestigevärvningar.

Norlinder ett undantag

Modo anser sig ha gjort ett undantag med Mattias Norlinder, som till Hockeynews sa att han inte kände till insamlingen.
– Jag fick reda på det innan träningen, så det var jävligt sjukt. Jag hade absolut ingen aning. Jag var klar i gymmet och skulle byta om när några påpekade det, men då visste jag inte vad det var för något, sa Norlinder till Hockeynews.
Widebro till Expressen:
– För oss är Mattias exakt vad vi vill stå för. Han är från Ångermanland, har gått hockeygymnasiet i Modo och varit på väg att spela upp klubben i SHL. Det vore tjänstefel om inte Modo välkomnade honom, säger Johan Widebro.
Han understryker också:
– Hade vi fått chansen att få hem Norlinder, men inte tagit den, då tror jag vi hade fått ännu mer kritik. Nu kommer många medlemmar kunna bli väldigt stolta.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln