HockeyNews
PLUS

Uppgifter: NHL-klubben överväger Grönborg

(8151) Sabres Grönborg
Bildbyrån

Publicerad: 22 april 2019

FacebookXWhatsApp

Efter en fin höst blev inte säsongen som planerat för Buffalo Sabres. Andra halvan var av det svagare slaget och man missade slutspelet, och valde därefter att sparka tränaren Phil Housley.

Enligt The Athletic kan en tänkbar ersättare vara Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg.

Presenteras i samarbete med Hajper.com – En spelsajt i hajper-fart 

Flera rutinerade NHL-tränare har fått nya jobb sedan grundserien tog slut. Joel Quenneville gick till Florida, Philadelphia anställde Alain Vigneault och Todd McLellan kommer att leda Los Angeles framöver.

Ett lag som fortfarande står utan tränare är Buffalo Sabres som valde att sparka Phil Housley efter säsongens slut. Tre Kronors förbundskapten, Rikard Grönborg, förbereder sig just nu för VM i Slovakien, men det är som bekant det sista han gör som förbundskapten innan han slutar. NHL-ryktena kring Grönborg har funnits ett tag men nu ska han finnas på Buffalos radar. 

Enligt The Athletics reporter, Scott Burnside, ska en källa med insyn i Buffalos organisation ha berättat att Grönborg ska ha blivit av större intresse sedan man gick bet på Todd McLellan som valde att ansluta till Los Angeles. En av anledningarna till att man är intresserade av Grönborg ska vara antalet unga svenskar i laget. Rasmus Dahlin kommer vara en ledande spelare i många år framöver och man har dessutom spelare som Linus Ullmark, Victor Olofsson, Johan Larsson, Lawrence Pilut och Alexander Nylander.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!