HockeyNews
PLUS

Uppgifter: Negativa siffror väntar för Löven

Björklöven publik
Johan Löf/Bildbyrån

Publicerad: 18 maj 2024

FacebookXWhatsApp

Björklöven har haft några säsonger med positiva siffror ekonomimässigt. Men efter denna säsongen ser det ut att bli annorlunda rapporterar VK.

Björklöven hade inte den säsongen klubben hade hoppats på. I tabellen slutade laget på en sjätteplats och åkte ut i kvartsfinalen mot Djurgården. I fyra raka år han klubben haft plusresultat kring ekonomin, men nu blir det inte så. Enligt VK blir det röda siffror. Men även större kostnader, som att klubbens J20 tog steget upp till nationella serien där det blivit och kommer bli mycket resande.

– Det är en säsong där vi gör ett sportsligt svagt resultat och det påverkar intäktssidan. Framför allt märktes det på säsongskortsinnehavare som kanske inte gick i den utsträckning som de annars gör och det påverkar försäljningen i arenan. Vi lyckades ändå bra med försäljning där vi höll uppe kampanjer och annat, som gick okej under omständigheterna, säger Björklövens VD Anders Blomberg till VK.

Kring J20-laget och juniorerna säger Blomberg till sajten att det är positivt med framgång men att det är ett område som får ett högre pris, just för att klubben inte har intäkter på samma sätt där.

Men han nämner även att det finns flera kostnader att ta hänsyn till.

– Sedan märks det också av ett allmänt högre kostnadsläge med till exempel elpriser, resor och material. Vi bor också längst upp i norr (i hockeyallsvenskan, reds. anm.) där resekostnader påverkar mycket. Med allt detta gör vi ett underskott, säger Blomberg till VK.

Kring underskottet säger han till VK att det inte exakt står klart hur underskottet ser ut, men att klubben kommer att kunna hantera det. Kring A-lagets spelarbudget säger han att den kommer att ligga på liknande siffror som den tidigare gjort.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!