HockeyNews
PLUS

Uppgifter: Lekkerimäki gör debut i Tre Kronor

Jonathan Lekkerimäki
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 25 mars 2024

FacebookXWhatsApp

Örebros skyttekung Jonathan Lekkerimäki, 19, har flugit över till Vancouver efter sin succésäsong med 19 gjorda SHL-mål.
Inom kort tar han ännu ett kliv i sin karriär – och gör debut i Tre Kronor, enligt Nerikes Allehanda.

Det blev ingen rolig säsong för Örebro i SHL. Klubben sparkade nye tränaren Johan Hedberg och tog sig med nöd och näppe till åttondelsfinal. Där blev det respass.

Men för JVM-skyttekungen Jonathan Lekkerimäki var det en stark säsong i Örebro. Han blev både lagets poängkung och skyttekung i SHL och smällde in 19 mål och totalt 31 poäng på 46 matcher.

Tränar med Canucks

Han ska nu befinna sig i Vancouver för att tillbringa tid med NHL-klubben Canucks som har ett gällande kontrakt med den skicklige högerskytten.
I början av april återvänder Lekkerimäki till Sverige för att den 18 och 19 april för första gången spela med Tre Kronor.

Då gör Lekkerimäki debut i Tre Kronor

Enligt NA kommer Jonathan Lekkerimäki ingå i förbundskapten Sam Hallams landslagstrupp till dubbellandskampen mot Finland i Jyväskylä och St Michel.
Förra säsongen lyckades den dåvarande Örebro-centern Leo Carlsson att ta sig hela vägen till VM med Tre Kronor via landskamperna efter SHL-säsongen.
Återstår att se om Jonathan Lekkerimäki klarar gallringarna på vägen fram till VM i Tjeckien i maj.
ANNONS: Se alla matcher i TV4 PLAY för 399 kr/mån – spara 900 kronor

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)