HockeyNews
PLUS

Uppgifter: Högaktuell som ny HV71-chef

Artikelbild

Publicerad: 7 april 2024

FacebookXWhatsApp

Kalmars ordförande Camilla Freedeke kan bli ny klubbdirektör i HV71.
– Jag kan varken dementera eller bekräfta det. Det har snurrat mycket namn både i den här rollen och på mitt privat jobb. Men jag känner igen namnet, det gör jag, säger HV-ordföranden Andreas Davidsson till JP.

I fredags blev det officiellt att Anton Blomqvist, som egentligen värvats som assisterande, går in som ny huvudtränare (och får med sig Fredrik Stillman från AIK).

– Vi har diskuterat det här under en period, vi vill göra en riktningsförändring och få in en annan ledarstil med mer kravställan. Då hade vi en ganska noggrann genomgång med många namn innan vi fastnade för Anton. Jag kände direkt när jag träffade honom att det var något utöver det vanliga, säger Andreas Davidsson och berättar att diskussionen om att göra Blomqvist till nummer ett har pågått i en veckas tid.

Johan Lindblom, som två säsonger i rad gått in och klarat HV71, kvar tycks inte vara ett givet namn att återgå som klubbdirektör.

JP uppger att Camilla Freedeke, just nu ordförande i Kalmar HC, är “högaktuell”.

Enligt ordföranden har Lindbom tagit beslutet om Blomqvist “på ett bra sätt och värnar otroligt mycket om HV71, “å vi är måna om att behålla den goda relationen” och förklarar för JP varför han själv och inte sportchefen Kent Norberg presenterar tränarbesluten.

– Jag kan förstå att det kan se konstigt ut men det här spelet beror på att Johan (Lindbom) på pappret har varit Kents (Norberg) chef och därför skulle det vara konstigt om Kent skulle göra om i organisationen. Det var svårt och vi stötte och blötte det här för att det skulle uppfattas på rätt sätt. Men vi landade ändå i att det nog var bäst om jag stod bakom värvningen av Blomqvist. Jag är ordförande i klubben och därmed ansvarig över Johan.

Lindbom är inte ensam nyckelperson att lämna SHL-laget.

Det blev i veckan klart att forwarden Nick Shore lämnar HV71 för Linköping. Shore, som gjorde 18 poäng på 25 matcher i SHL, säger till LHC:s hemsida: “Jag är väldigt exalterad över att få skriva på för Linköping Hockey Club då jag bara har hört många bra saker om laget, klubben, staden och supportrarna. Klubben har tagit stora steg på alla plan den senaste tiden och jag vill bidra med mitt spel på isen för att fortsätta bygga på den resan Linköping är mitt uppe i”.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!