HockeyNews
PLUS

Tvåmålsskytten efter femte raka vinsten: "Inte alls nöjda"

(10147) Johan Sundström
Bildbyrån

Publicerad: 3 oktober 2019

FacebookXWhatsApp

LEKSAND. Frölunda tog femte raka segern när man ikväll besegrade Leksand med 4–2. Tvåmålsskytten Johan Sundström var dock inte nöjd med lagets insats. 

– Vi byter dåligt, det är slarvigt passningsspel, vi är inte synkade alls och de sköljer över oss stundtals, säger han till HockeyNews.se. 

SHL presenteras i samarbete med ATG Sport

Trots femte raka segern var det ingen överlycklig Johan Sundström som ställde sig vid intervjumikrofonen efter kvällens match. Tvärtom var tvåmålsskytten inte alls tillfreds med lagets insats sett över 60 minuter. 

– Två första perioderna är vi inte alls nöjda med, men vi har ändå 2-2 inför tredje och det är skönt att vi kunde rycka upp oss där och ta tre poäng, säger han till HockeyNews.se. 

Det var ett Frölunda vi inte är vana att se i just de två inledande perioderna. Man såg allmänt loja ut i flera situationer, det annars så starka passningsspelet var som bortblåst och någon struktur i spelet gick inte att finna. Istället slog man bort puckar, tog onödiga utvisningar och tillät Leksand föra matchen. 

– Vi byter dåligt, det är slarvigt passningsspel, vi är inte synkade alls och de sköljer över oss stundtals. Mattsson i kassen räddar oss ett par gånger och håller kvar oss i matchen, men som sagt starkt att ha med sig 2-2 inför tredje när vi är så missnöjda med två perioder. Sedan är Leksand ett väldigt bra lag och de är starka här hemma, så det var en jäkla utmaning att komma hit. 

Frölunda var som sagt betydligt bättre i den tredje perioden och kunde också genom två mål se till att ta med sig alla tre poäng hem till Göteborg. 

Vad sa ni till varandra inför den tredje perioden? 

– Vi tryckte på att skärpan måste upp, kvaliteten i passningar, byteslängden, spela klart situationerna, plocka borta klubbor. Ja, mycket smådetaljer. Det krävs så lite för att lag ska tippa över i SHL just nu, alla lag jobbar stenhårt och de som tävlar varje byte är de som får med sig utdelning. Vi får lära oss av de två första perioden och gå vidare. 

Trots att Sundström för stunden är missnöjd med kvällens insats medger han att det är en trygghet för laget att man lyckas få med sig tre poäng från en tuff bortamatch utan att prestera på topp. 

– Absolut. De hade tre raka segra hemma och har ett bra självförtroende i den här byggnaden. Vi var förberedda på att det skulle svänga ordentligt, så någonstans är det starkt av gruppen att vi vinner fast vi inte spelar på topp. Det kan vi ta med oss, men spelmässigt de två första perioderna har vi lite att gå igenom. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!