HockeyNews
PLUS

Tufft läge för DIF – fyra backar borta

Andersson Glad Karlsson Odelius
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 5 mars 2024

FacebookXWhatsApp

Djurgården saknar fyra ordinarie backar. Men får tillbaka spelare från sjukdom inför slutspurten av den allsvenska grundserien.
Då vet huvudtränaren Michael Holmqvist vad han vill se:
– Ett rakare Djurgården som spelar lite smartare med pucken.

ANNONS

Med två omgångar kvar av Hockeyallsvenskan ligger Djurgården på fjärde plats. Laget kan teoretiskt klättra upp och förbi AIK på andraplatsen. Men också rasa ner till sjätteplatsen.
Till mötet med Östersund på Hovet på onsdagen saknas de ordinarie backarna Axel Andersson, Daniel Glad, Kevin Karlsson och Calle Odelius. Men Djurgården får in centern Emil Berglund som på grund av sjukdom missade matcherna mot Almtuna och Västerås senaste helgen.

Dahlström och Klasen friska

John Dahlström har frisknat till och har tränat både måndag och tisdag. Linus Klasen missade måndagsträningen men var tillbaka i laget på tisdagen då Djurgården tränade i Mälarhöjdens ishall. Klasen fortsätter i kedjan med Marcus Krüger och Wiktor Nilsson.
Djurgårdstränaren Michael Holmqvist ser ut att hålla fast vid en ren juniorkedja med Victor Eklund, Linus Eriksson och Melvin Wersäll.

Juniorkedjan får ny chans

– Jag tycker att de stod för en bra energi i förra matchen, som hjälpte laget. Jag tycker det vore dumt att ta bort dem, säger Holmqvist till Hockeynews.

ANNONS

Med Emil Berglund tillbaka kan det bli en kedja med honom, Albin Grewe och Olle Liss. Det var så de tränade på tisdagen.
David Blomgren saknades.
– ”Blomman” kommer att spela imorgon så får vi se lite hur jag vaknar imorgon, säger Holmqvist och syftar på sina tankar om hur laget ska formeras.

Därför saknades Blomgren

Blomgren var tillbaka i laget efter sjukdom och fick spela både fredag och lördag. Så av den anledningen fick han vila från tisdagsträningen.
– Det var det att han var borta i fem sex dagar och sedan två matcher, pang pang, så vi sparar honom lite.

Så tränade Djurgården på tisdagen

Målvakter:
Viktor Andrén (Hugo Hävelid).
Backpar: Kalle Loponen–Edvin Hammarlund, Alexander Ytterell–Elias Degnell, Arvid Bergström–Jakob Ragnarsson, Wilmo Andersson–Anton Gradin.
Kedjor: Linus Klasen–Marcus Krüger–Wiktor Nilsson, Victor Eklund–Linus Eriksson–Melvin Wersäll, Daniel Brodin–Ludvig Rensfeldt–John Dahlström, Albin Grewe–Emil Berglund–Olle Liss.
Extra: Fredrik Schlyter.
Saknades: Axel Andersson, Daniel Glad, Kevin Karlsson, Calle Odelius, John Norman.

Anton Gradin ingick inte i någon av de fyra kedjorna och ser ut att missa matchen mot Östersund.
– Gradin ska ta hand om en grej så jag får se lite hur jag formerar det där, säger Holmqvist.
Vad vill du se av Djurgården mot Östersund?
– Ett rakare Djurgården som spelar lite smartare med pucken. Med lite beslut med pucken som är bäst för laget. Jag tycker grundjobbet finns där, men lite smartare i spelet med pucken.
ANNONS: Se alla matcher i TV4 PLAY för 399 kr/mån – spara 900 kronor

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln