HockeyNews
PLUS

Tränar med superstjärnorna – orden om framtiden

Kalle Kossila
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 2 september 2024

FacebookXWhatsApp

Kalle Kossila håller i gång ihop med Auston Matthews och Connor McDavid i Tyskland.
Efter att ha fått lämna Bern i förtid öppnar finländaren för en återkomst i Sverige.
– Det finns väl intresse härifrån, där jag är nu men jag har även hört från lag i Schweiz och Sverige, säger centern för SMP.

ANNONS

Kalle Kossila var en av SHL mest framstående spelare under sin tid i ligan och satte stort avtryck med 59 poäng på 68 grundseriematcher. Inför den kommande säsongen hade den 31-årige finländaren skrivit på för storklubben Bern i Schweiz, men kontraktet bröts innan det ens hann börja.

Enligt diverse uppgifter var en misslyckad läkarundersökning orsaken till detta, vilket nu har gjort stjärnforwarden klubblös.

För tillfället tränar Kossila med Red Bull München, där även NHL-stjärnorna Auston Matthews och Connor McDavid håller till. Det är dock oklart om han kommer att spela där eller om han istället väljer att återvända till Sverige.

– Jag kan spela var som helst. Det finns väl intresse härifrån, där jag är nu men jag har även hört från lag i Schweiz och Sverige, säger Kalle Kossila till SMP.

Tidigare har Kossila spelat för Red Bull München, Jokerit och Rapperswil i Europa. Var nästa destination blir återstår att se.

– Det är bara några veckor kvar tills säsongen börjar. Vi har ingen stress men vill såklart hitta rätt ställe att spela på. Det har varit några klubbar som har visat intresse. Vi väntar och ser, det är som det är just nu. Det är svårt vid den här tiden på året eftersom att de flesta lagen är fyllda.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln