HockeyNews
PLUS

Tränade med DIF – här är backens nya klubb

Simon Johansson
Bildbyrån och Mattias Ek
ANNONS

Publicerad: 17 september 2024

FacebookXWhatsApp

Simon Johansson tränade med Djurgården för några veckor sedan.
Nu har backen bestämt sig för var det bär av härnäst.

ANNONS

Backen Simon Johansson har gått utan klubb under sommaren och hösten. De senaste veckorna har han kopplats samman med olika klubbar i Sverige och därtill har han också varit och visat upp sig för Djurgården.

Nu står det klart att det inte blir någon återkomst till Sverige. Det är finska Ilves, hans tidigare klubb innan flytten till Nordamerika, som skrivit kontrakt med 25-åringen.

Under de senaste två åren har Johansson varit en del av Minnesota Wilds organisation, där han spelade i AHL-laget Iowa Wild utan att få chansen i NHL. Förra säsongen noterades han för 21 poäng på 72 matcher i farmarligan.

– Som 25-årig back är Simon Johansson på väg mot karriärens bästa år. Numera är det mycket sällsynt i Finland att en spelare återvänder till klubben som han åkte från till Nordamerika med ett flersäsongskontrakt efter sitt NHL-kontrakt. Simons återkomst till Ilves är fantastiska nyheter för både vår klubb och Ligan och säger mycket om spelaren och hans engagemang, säger Ilves sportchef Timo Koskela till klubbens hemsida.

Johansson har skrivit på för två år med Illves.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln