HockeyNews
PLUS

Tre lag har tackat nej till platsen: ”Alltid tråkigt”

Hockeyettan
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 28 juni 2024

FacebookXWhatsApp

Tre månader återstår till seriestart och Hockeyettan norra saknar fortfarande ett lag.
Tidigare i veckan blev Kovland det tredje laget att tacka nej till platsen.
– Beslut om den vakanta platsen i Hockeyettan kommer att tas tillsammans med Hockeyettans ligaorganisation, säger Svenska Ishockeyförbundets tävlingschef Magnus Mårtensson till Hockeynews.se.

Tre av fyra Hockeyettanserier är redan spikade, men knappt tre månader kvar till premiären är det fortfarande inte klart hur den norra serien kommer att se ut i höst.

IFK Tumba och IFK Arboga har tackat nej till den sista platsen sedan tidigare och under torsdagen blev Kovland nästa lag att säga nej, med hänvisning till att: "Den kostnadsökning som spel i Hockeyettan innebär inte ryms i nuvarande budget". Samt att "Vi bedömer tiden som knapp för att kunna ställa om vår organisation för att möta Hockeyettans krav på framförallt matcharrangemangen."

Svenska Ishockeyförbundets tävlingschef Magnus Mårtensson säger så här till Hockeynews om beskedet:

– Det är alltid tråkigt att klubbar som sportsligt är kvalificerade till en serie tackar nej oavsett anledning, säger han.

Vilka får frågan om platsen härnäst?

– Beslut om den vakanta platsen i Hockeyettan kommer att tas tillsammans med Hockeyettans ligaorganisation när licensprövningen är klar och vi har alla förutsättningar.

När hoppas ni ha satt serien?

– Vi har en serieindelning att förhålla oss till som är beslutad samt spelschema satt i tre av fyra regioner. I övrigt vill vi såklart bli klara så snart som möjligt.

Det är knappt tre månader till seriestart. Är det inte problematiskt att serien ännu inte är satt?

- Vi vill alltid vara ute i så god tid som möjligt med alla våra serier. Denna gång har vi inte haft förutsättningar att vara ute i mer god tid än vi är tyvärr.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!