HockeyNews
PLUS

Toronto kopplade greppet mot Boston

(8113) Toronto
Greg M. Cooper/USA Today Sports/Bildbyrån

Publicerad: 20 april 2019

FacebookXWhatsApp

Slutspelsserien mellan Toronto och Boston fortsätter alltjämt att vara en av de jämnare i årets slutspel. Toronto vann i natt en tillknäppt historia med 2–1 och har därmed 3–2 i matcher och chansen att avancera till andra rundan för första gången på 15 år.

Presenteras i samarbete med Hajper.com – En spelsajt i Hajper-fart

Säsongens viktigaste match stod för dörren för Boston och Toronto. Med ställningen 2–2 i matcher skulle en vinst innebära en rejäl fördel i form av matchboll i nästa match, och länge och väl var det mållöst i match fem.

Första perioden blev mållös. Andra perioden likaså.

Men drygt elva minuter in i sista perioden klev Torontos stjärna Auston Matthews fram. Framspelad av nyblivna pappan, Jake Muzzin, kunde Matthews trycka dit 1–0 och ge Toronto ledningen.

Av bara farten ökade sedan finländaren Kasperi Kapanen, assisterad av Andreas Johnsson, på ledningen till 2–0 med 6,15 kvar att spela.

Boston gjorde allt för att komma tillbaka från det tunga underläget. Man tog ut Tuukka Rask och fick in ett mål genom David Krejci, men försent. Två mål var för svårt att hämta in och Toronto vann med 2–1.

Därmed har Toronto 3–2 i matcher och chansen att avgöra på söndag, 21.00 svensk tid. Senast den klassiska klubben tog sig vidare från första rundan i slutspelet var 2004.

– Vi måste gruppera om. Ta det bra och dåliga från dagens match och göra oss redo för match sex på söndag. Vi har en chans att avgöra serien på hemmaplan. Vi ser fram emot det och måste vara redo. Vi vet att atmosfären kommer att vara fantastisk där och vi ser fram emot det, säger Auston Matthews på presskonferensen efter matchen.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!