HockeyNews
PLUS

Toppcentern skadad – så gör AIK i kedjorna

Gerry Fitzgerald
Foto: Emma Wallskog/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 11:48

FacebookXWhatsApp

AIK tvingas klara sig utan toppcentern Gerry Fitzgerald i minst två veckor.

Det gör att AIK gör om i kedjorna inför mötet med Östersund – och Oscar Nord blir center.

ANNONS

Det var i mötet med BIK Karlskoga som Gerry Fitzgerald fick bryta matchen redan efter tre byten på grund av en smäll på överkroppen.

Det gör att kedjan med honom och ytterforwardsparet Scott Pooley och Daniel Muzito-Bagenda spricker.

Pooley som har inlett med tre mål och tre assist på fem matcher i AIK-tröjan flyttas till förstakedjan.

– Pooley spelar med ”Mankan” och Björk, säger AIK:s huvudtränare Markus Åkerblom till Hockeynews.

Nord leder kedja

Det innebär att Oscar Nord får ta ett kliv bort från den kedjan med Oscar Magnusson och Christoffer Björk.

– Nord får gå och spela center eftersom vi tappar ”Fitz” som center så det är Nord som tar hans roll. Det är en helt annan spelare och därför får vi göra om lite grann i kedjorna också, förklarar Markus Åkerblom.

Nord spelar då med?

– Han kör med ”Bagge” och Jesper Emanuelsson.

Med Fitzgerald ur spel blir det mer speltid för Troja/Ljungby-värvningen Emanuelsson som har varit extraforward den senaste tiden.

– Det är också en spelare som behöver lite tid att acklimatisera sig till det här nya att spela i Hockeyallsvenskan istället för ettan. Det är lite annorlunda. Kanske lite mer beteendet varje dag. Jag gillar honom. Han har egenskaper som inte så många har. Det ska bli spännande att se honom efter några matchers uppehåll att se vad han kan komma in och bidra med, säger Markus Åkerblom.

ANNONS

Nyttig läxa i Karlskoga

AIK möter Östersund på bortaplan på onsdagskvällen vilket är den andra matchen i rad på bortais. På fredag blir det en tredje bortamatch i rad, då i Västerås.

AIK fick se sin fem matcher långa segersvit brytas av BIK Karlskoga som vann med klara 4–1.

– Jag vet inte det är något speciellt att studsa tillbaka just från den utan vi ligger fortfarande kvar i en process över tid där jag tycker att vi lär oss saker hela tiden och för oss var den matchen jäkligt nyttig. Jag tycker vi fick med oss väldigt mycket därifrån, menar Åkerblom.

Som vad?

– Deras sätt att spela, deras sätt att agera. En fredagskväll i Karlskoga är ett av det svåraste vi gör i den här ligan. Så jag tycker att vi fick med oss jäkligt mycket därifrån som vi ska försöka att implementera ännu mer i vårt spel och få en förståelse för hur det kan se ut och hur vi vill att det ska se ut. Det var en nyttig läxa som vi behövde i den process vi är. Jag är glad för den matchen även om jag kanske inte är glad över prestationen i den och resultatet.

AIK:s långtidsskadade back Eric Norin har varit lite lätt på is den här veckan, men är inte nära comeback ännu. Det är fortfarande bortom landslagsuppehållet i november som är målet. Och det kan dröja längre än till den 13 november.

– Det är förhoppningsvis efter breaket och kanske nån vecka till, säger Markus Åkerblom.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln