HockeyNews
PLUS

Tingsryds nya drag – spelar hemma hos rivalen

Tingsryd Växjö

Publicerad: 6 juli 2024

FacebookXWhatsApp

Krisdrabbade Tingsryd fortsätter att samarbeta med Växjö Lakers.

I vinter flyttas en hemmamatch till Vida Arena.

– Det kan finnas de som kanske blir upprörda, säger John Hed, i arenakoommittén, till Smålandsposten.

Supporterklubben har nu kallat ledningen till ett möte.

Tingsryd har fått ihop miljonerna i garantin och fått dispens för att spela i Hockeyallsvenskan säsongen 24/25.

I beslutet skriver licensnämnden:

“Årsredovisningen visar att Tingsryds AIF inte klarar kapitalkravet för spel i Hockeyallsvenskan 2024/2025. Enligt licensreglerna skulle föreningen därför ha inkommit med samtliga underlag för Licensnämndens prövning senast den 31 maj 2024. Redan vid denna tidpunkt skulle alltså föreningen bland annat ha presenterat en trovärdig handlingsplan för återställande av kapitalkravet. Tingsryd AIF inkom först den 15 juni 2024 med sin årsredovisning men ingav inte heller då någon handlingsplan. En sådan har föreningen lämnat in först efter flera påstötningar från Licensnämnden. Den presenterade handlingsplanen är bristfällig på så sätt att den inte i löptext beskriver på vilket sätt föreningen avser att arbeta för att nå uppställda mål och stabilisera sin ekonomi. Emellertid har föreningen även inkommit med underlag avseende kapitaltäckningsgarantier och aktieägartillskott vilka sammantaget gör att handlingsplanen, trots bristerna i den skriftliga framställningen, framstår som realistisk”.

Tydligt är att den krisdrabbade klubben ändrat strategi framåt.

På årsmötet utbröt ordbråk då den tidigare ledningen i Tingsryd av en sponsor anklagades för att ha nobbat lån från mästarklubben i SHL.

Den nya ledningen väljer istället att ta hjälp av rivalen.

Sedan tidigare är det meddelat att en skills competition kommer att anordnas, 6 augusti, mellan Växjö och Tingsryd där alla intäkter går till den krisdrabbade klubben.

Nu kommer också nyheten att en hemmamatch flyttas från Dackehallen i Tingsryd till Vida Arena i Växjö.

– Det kan finnas de som kanske blir upprörda men jag vill påstå att när de ser att det är såhär det kan vara och förstår poängen med varför vi vill göra detta, vilket är att vi vill visa att vi ska ha en modern och kommersiell arena i Tingsryd där alla kan trivas och längta tills nästa match. Den här matchen mot Nybro i Växjö är den första och den tydligaste signalen på att nu är vi på väg dit och därför väljer vi detta initiativet, säger John Hed i arenakommittén till Smålandsposten.

Han konstaterar vidare i lokaltidningen:

– Jag tror att många av våra fans, Tingsrydsbor, fans i Växjö, Emmaboda, Karlshamn, Ronneby och Älmhult med flera runt omkring drömmer om och önskar en ny arena för Tingsryd.

Alvesta valde i fjol att lägga Trojamötet i Vida Arena. Hockeyettanmatchen lockade 3 676 åskådare. Tingsryd hoppas på 5 000 åskådare.

Tingsryds supporterklubb Gröna brigaden skriver på X:

"Efter dagens nyhet gällande förflyttning av hemmamatch mot Nybro har vi kallat Tingsryds AIFs styrelse till ett möte så de kan förtydliga deras planer och idéer samt klargöra deras ståndpunkter. När det är genomfört kommer vi göra ett nytt uttalande".

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!

Följ ämnen i artikeln