HockeyNews
PLUS

Thoresens comeback på Hovet: "Rysningar"

Patrick Thoresen
Foto: Mattias Ek och Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Igår 22:48

FacebookXWhatsApp

Patrick Thoresen, 40, är tillbaka på Hovet.
I sin första match på tre veckor spelade han nästan 23 minuter och gjorde Djurgården bättre.

ANNONS

Djurgårdens huvudtränare Robert Kimby tog chansen att låta Patrick Thoresen göra comeback i sin tidigare klubb på Hovet efter bara ett drygt dygn.
Thoresen gjorde ingen poäng, men han gjorde å andra sidan mycket annat som höll hög klass.
– Det är något speciellt att kunna få avsluta här och hjälpa Djurgården att ta sig upp. Det är en lång väg dit. Ni såg matchen ni också. Vi har mycket att jobba med. Det är mycket misstag. Vi spelar inte direkt utan det är för mycket med dåliga passningar. Vi måste spela mer direkt. Då kan det bli bra. Men just nu är vi inget uppflyttningslag, säger Thoresen efter 2–1-förlusten på straffar mot BIK Karlskoga.

Ödmjuk inför en lång säsong

Att han är känd för att ställa höga krav och lär göra det i Djurgården också fnyser han lätt åt kort efter matchens slut.
– Jag har varit här i 36 timmar. Man måste lära känna inte bara medspelare utan motspelare också. Hur är Hockeyallsvenskan? Det är en sak att se Hockeyallsvenskan på tv, men man måste känna på det själv. Det var ett steg i den riktningen idag. Man fick känna på en toppmatch för jag tror att BIK Karlskoga kommer att vara med i toppen. De har ett bra lag och har kvar många av killarna från förra året. Så det är viktigt för mig att lära känna min omgivning innan man börjar att se på andra. Man måste spela bra själv också, säger han.

ANNONS

Spelade i förstakedjan

Thoresen spelade i förstakedjan med lagkaptenen Marcus Krüger och den amerikanske poängspelaren Tyler Kelleher. De rivstartade och skapade chanser. I den första perioden serverade Thoresen en puck till Kelleher och den klingade till i ribban.
– Jag tyckte att vi håller i pucken lite för mycket när vi kommer in i anfallszonen. Första tio minuterna var rätt bra tycker jag och vi kom till en massa lägen. Men sista två (perioderna) hackar det lite för mycket. Vi är inte bra nog på att flytta pucken i anfallszon. Det gör att vi inte skapar de riktigt stora lägena. Vi har lite att jobba med också, säger Thoresen besviket. Han satte en av Djurgårdens tre straffar i avgörandet, men BIK Karlskoga satte alla fyra och vann.
Men stämningen och upplevelsen av att vara tillbaka på Hovet gjorde Patrick Thoresen lycklig.

"Rysningar på ryggen"

– Det var rysningar på ryggen. Allt hår på kroppen reste sig. Det var en riktigt skön känsla.
Du spelade över 22 minuter, tekade på övertid i spel tre mot tre, gjorde mål på den straff du tog – du kan inte vara missnöjd?
– Absolut. Det var min första match på tre veckor. Det var tungt där ute. Det var varmt. Isen var ganska dålig. Man fick jobba för varje steg. Så det är klart, mitt spel är kanske inte att åka åka åka hela tiden utan kanske måste hitta en balans mellan att åka men också vara smart och åka på rätt ställen. Nu när man kommer till ett nytt lag vill man bara in och göra ett bra jobb för laget. Det var det som var mitt fokus. Få in lite tacklingar och skapa några lägen. Om man gör ett mål eller två fick bara komma om det hände. Men det hände ju inte. Då hade vi vunnit, säger Thoresen.

Kimbys betyg

Djurgårdens tränare Rober Kimby om Patrick Thoresens comeback:
– Jag tycker han gör det jättebra. Han kommer in med pondus och visar att han går på kroppen. Vill jobba och spela det hårda enkla spelet. Jag tycker också den kedjan tar taktpinnen tidigt och sätter tryck för oss. Men matchen blir ganska flängig. Han har inte spelat på ett tag. Jag har inte pratat med honom, men väldigt nöjd.
Kimby tillägger:
– Han visar vilken klasspelare det är. Sedan hade vi hoppats på att vi tagit tre poäng istället.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln