HockeyNews
PLUS

Skickades hem inför avgörandet: ”Hade ett möte”

Rasmus Asplund
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 24 juni 2024

FacebookXWhatsApp

I drygt två månader har Rasmus Asplund tillhört Florida Panthers "Black Ace"-grupp. Men inför match sex skickades svensken hem till Sverige och nu blickar han i stället fram emot sitt bröllop.
– Det blir helt fantastiskt att spendera en helg i kärlekens tecken med nära och kära, säger han till VF.

Filipstadsbördige Rasmus Asplund har under Stanley Cup-slutspelet ingått i en grupp av reserver, så kallade "Black Ace", som ska vara standby att hoppa in om skador eller dylikt dyker upp.

I knappt två månader har han bott på hotell och tränat för att hålla sig i form. Men inför den sjätte finalmatchen mot Edmonton i tisdags, skickades han och övriga reserver hem till sina hemländer.

– Vi hade ett möte och då sa de att ”oavsett hur matchen går är det dags för er att åka hem och förbereda er inför nästa säsong”. Det var egentligen ingen större diskussion. Det var det beskedet som gällde, säger Asplund tilL VF.

I torsdags landade han hemma i Värmland igen.

– Jag tycker ändå att Florida gjorde ett bra jobb med att hålla oss i matchform och samtidigt ha kul. Det var inga problem. Det var ganska häftigt att se hur allt funkar i slutspelet, det är nog svårt för folk att förstå hur stor apparat det krävs för att en organisation ska gå runt. Jag tar med mig en ny erfarenhet, kul att ha lagt det i ryggsäcken och framförallt jättekul att få se så många bra spelare i viktiga matcher, säger han till tidningen.

Nu väntar i stället helt andra förberedelser – nämligen för hans eget bröllop. I sommar ska han och flickvännen Sandra Stjernéus gifta sig.

– Jajamän! Vi sitter faktiskt nu och pillar lite med planeringen. Det blir en sommar som vi sent kommer glömma och jag tycker faktiskt det är väldigt kul med planeringen. Det blir helt fantastiskt att spendera en helg i kärlekens tecken med nära och kära, säger han.

Tips om NHL-podd:

Podden ”Skitstöveln som trejdade Wayne Gretzky och andra berättelser om NHL" tacklar historiska händelser och annorlunda anekdoter från världens bästa hockeyliga.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!