HockeyNews
PLUS

Svenske talangen hyllas av Abbott: ”En ljus framtid”

Unger Sörum
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 9 juli 2024

FacebookXWhatsApp

Svenske Felix Unger Sörum jagar en plats i Carolina Hurricanes till hösten.
Nu hyllas han av Rögles tidigare tränare Cam Abbott, som numera är huvudtränare för AHL-laget Chicago Wolwes.
– Han är en mycket begåvad spelare med en ljus framtid, säger Abbott till Carolinas officiella hemsida.

Inför nästa säsong har Cam Abbott tagit över huvudtränaransvaret i Chicago Wolves, vilket är AHL-laget till Carolina Hurricanes.

Den tidigare Rögletränaren är just nu med och deltar på lagets utvecklingscamp där svenske Felix Unger Sörum ses som en av de mest lovande spelarna. Nu får den svenske talangen ta emot lovord från Abbott.

– Han är en mycket begåvad spelare med en ljus framtid. Hans bästa egenskap är definitivt hans spelförståelse, hans förmåga att skapa spel och det hockeysinne han besitter. Det finns många ställen där det, i takt med att han förbättrar sig, kommer visa sig hur skillad och smart han är, säger Cam Abbott till Carolinas officiella hemsida.

Den 18-årige svensken fick ett rejält genombrott och tog en ordinarie tröja i Leksand under vintern, utmärkte sig i JVM och blev sedan även också uttagen i senior-VM som en av de yngsta spelarna någonsin.

Nu ska han försöka ta en plats på nytt.

– Jag försöker bara ta en dag i taget. Jag tränar så hårt jag kan och försöker bara gå ut och spela mitt spel. Jag gör mitt bästa så får vi se vart det leder mig, säger Unger Sörum till hemsidan.

Felix Unger Sörum imponerande så pass mycket att han var nära att spela till sig en plats i Carolina Hurricanes redan i fjol, men blev då en av de sista att få lämna laget innan grundserien.

Tips om NHL-podd:

Podden ”Skitstöveln som trejdade Wayne Gretzky och andra berättelser om NHL" tacklar historiska händelser och annorlunda anekdoter från världens bästa hockeyliga.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!

Följ ämnen i artikeln