HockeyNews
PLUS

Svenske jätten klar för ny klubb

(19707) Viktor Svedberg
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 17:42

FacebookXWhatsApp

Den tidigare Frölunda- och Linköpingsbacken Viktor Svedberg fortsätter karriären utomlands. Nu är han klar för en ny klubb, där han plockas in som ersättare för en annan svensk back.

ANNONS

Den nu 33-årige 206 cm långe backen har spelat utomlands sedan 2019, främst i Kazakstan, där han även blev medborgare och landslagsman efter att ha spelat för KHL-klubben Baryas Nur-Sultan. Men han spelade sedan för ryska CSKA Moskva och Avangard Omsk i KHL och berättade i maj om beslutet att fullfölja sitt kontrakt där efter att Ryssland attackerade Ukraina.

Förra säsongen blev det en kort sejour i slovakiska Poprad. Nu blir det ett nytt land och liga – Svedberg har skrivit på för Pustertal i ICEHL, där han uppges ersätta en annan svensk, Gustav Bouramman, som är skadad.

– Jag ser mycket fram emot att komma till Pustertal, atmosfären i Intercable Arena och att lära känna alla. Jag vill hjälpa laget att vinna och gå så långt som möjligt, säger han till klubbens hemsida, där bland annat hans 30 NHL-matcher för Chicago Blackhawks och ”ståtliga kroppsbyggnad” lyfts fram.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.