HockeyNews

Succéspelaren: "Jag vågade inte lita på Timrås tränare"

(29149) Ante Karlsson och Erik Walli Walterholm
Bildbyrån

Publicerad: 3 oktober 2023

Erik Walli Walterholm lämnade Timrå för rivalen Modo.
Anledningen? Han ville ha en större roll och vågade inte lita på att Timrås tränare Anders Karlsson talade sanning när han erbjöd honom det.
– Jag hade ett bra snack med "Ante" och han var öppen för att ge mig en större roll men jag kände inte att jag kunde lita på det fullt ut, säger 24-åringen.
Erik Walli Walterholm lyckades göra nio mål och sju assist på 52 grundseriematcher med Timrå förra säsongen. Inte alls så illa med tanke på att han hade en roll långt ner i hierarkin, med få minuter i så gott som varje match och noll förtroende i powerplay.

Efter säsongen var Timrå angelägna om att behålla honom, men Walli Walterholm hade fått nog.

– Jag hade ett bra snack med "Ante" (Karlsson, Timrås tränare) och han var öppen för att ge mig en större roll men jag kände inte att jag kunde lita på det fullt ut, säger Walterholm och fortsätter:

– Det enda jag var ute efter var att få kämpa om mer istid på lika villkor och det var “Hinken” (Henrik Gradin) helt med på, om jag levererar så kommer jag få lira mer.

Var det så det var i Timrå? Att det spelade ingen roll hur mycket du levererade så fick du inte spela mer?

– Det var så det kändes förra året så därför vågade jag inte chansa ett år till.

I Modo har succén varit omedelbar. 24-åringen bildar kedja tillsammans med Johan Södergran och Sam Vigneault och trion har gjort det riktigt bra så här långt. Walli Walterholm ligger på en andraplats i poängligan bakom Oskarshamns Viktor Lodin – trots att han inte spelat en enda minut i powerplay.

– Jag har fått bra utdelning så här långt, men jag tycker att jag spelade bra förra säsongen också men jag fick väl inte riktigt chansen, säger Walterholm och fortsätter:

– Jag lirar inte powerplay men det lägger jag ingen större vikt vid. Jag får mer förtroende och jag tycker det är kul och jag försöker bara ta vara på det. Det kan vända fort i den här branschen, men det är grymt kul när det går så här bra. Det är kul att komma till träningarna nu, man känner att man har bra självförtroende och då blir allt roligare. 

För närvarande ligger Modo på en tredjeplats i serien efter sex spelade matcher. 

– Jag tycker att vi har ett bra lag på pappret, bra coacher och ett bra system som alla chippar in på. Vi har vunnit lite matcher nu, men det kan vända fort också även om jag hoppas att det håller i sig.

Hur tycker du att ert spel sett ut?

– I alla hemmamatcher som vi spelat så tycker jag att vi förtjänat varenda poäng vi tagit. Mot Malmö senast var de lite rappare och hetare, men vi visade prov på stark moral, kvitterade och plockade extrapoängen så det var skönt. Skellefteå borta jobbade vi hårt och förtjänade en poäng. Mot Timrå var det lite sisådär. Överlag så tycker jag att vi förtjänat alla poäng, jag tycker inte att vi bara haft flytet med oss.

Fotnot: I en tidigare version av artikeln stod det att Erik Walli Walterholm inte vågade lita på Timrås sportchef Kimmo Kapanen, det var dock ett missförstånd. Det var Timrås tränare Anders Karlsson som Walli Walterholm inte vågade lita på när det handlade om möjligheten till en större roll.