HockeyNews
PLUS

Hudiks poängback om oväntade valet

William Eckmyhl
Niclas Jönsson/Bildbyrån

Publicerad: 31 mars 2024

FacebookXWhatsApp

William Eckmyhls Hudiksvall vann första matchen i kvalserien till Hockeyallsvenskan.
Så tycker han om lagets säsong och om chanserna att ta steget upp.
Samt valet att gå till Hudiksvall när han kunde tagit Hockeyallsvenskan.

Kvalserien till Hockeyallsvenskan har dragit igång. Hudiksvall spelade under lördagaen första matchen mot Brödernas/Väsby och vann med 6-3. Lagets back William Eckmyhl slutade tvåa i lagets poängliga i grundserien med 44 poäng på 36 matcher.

– Jag tycker att det har varit en bra säsong på det sättet att vi har fått känna på både med- och motgång. Vi har nästan fått hacka oss fram för att hitta pusselbitar för att vi ska vara så bra som möjligt. Allt har inte gått som på räls, utan vi har behövt gå igenom en del för att hitta det bästa av oss. Så på det sättet tycker jag att det har varit jättebra, med facit i hand, att vi har fått fram det bästa av varandra, säger William Eckmyhl till Hockeynews.

Om chansen att gå upp till Hockeyallsvenskan

– Ja, chanser och chanser. Vi vet att spelar vi en bra ishockey så är vi ett av de bästa hockyettan-lagen. Chanserna är väl goda skulle jag säga. Sedan finns det andra bra lag men får vi till det under tio matcher, det är ganska intensivt, men får vi till det så har vi absolut jättegoda chanser, säger Eckmyhl och fortsätter att prata om vad som blir viktigt att tänka på i kvalserien.

– Det är tio intensiva matcher, det är tre veckor, tio matcher på 20 dagar. Nu vann vi (med 6-3 mot Brödernas/Väsby), men ny match direkt. Så man får nästan ta en match i taget och när den är gjord så får man blicka fram mot nästa. Det går inte att fastna i något gammalt eller blicka för långt fram. Utan det gäller att vara här och nu och ta varje match, för varje poäng kommer att vara otroligt viktig i slutspelet.

William Eckmyhl växte upp i Sundsvall och har spelat juniorhockey i Timrå. Totalt har han spelat 22 matcher med A-laget i Hockeyallsvenskan. Säsongen 20/21 spelade han 21 av de matcherna men var även utlånad till Sundsvall i Hockeyettan där det blev 17 matcher.

Året efter, säsongen 21/22, valde han att gå till Hockeyettan permanent och då blev det Hudiksvall där han nu gör sitt tredje år.

Därför valde han att gå den vägen

– Jag hade jättefina år i Timrå och har haft bra ledare och allting genom hela den biten. Men känner att när jag klev upp i A-laget där, att jag stod lite och stampade. Det var mycket lärorikt för mig att vara med på den resan, upp från Hockeyallsvenskan till SHL, så är det. Men just det här med att få spela seniorhockey kände jag att jag behövde få göra mer. Och just därför inte tog något Allsvenskt, utan jag kände att Hockeyettan passade mig jättebra för att få spela seniorhockey och för att få komma in i den kostymen, säger Eckmyhl.

"Växt extremt mycket som hockeyspelare"

Första säsongen i Hudiksvall och grundserien blev det 29 poäng på 45 matcher. Andra året 32 poäng på 31 matcher, och i år blev det 44 poäng på 36 matcher för backen. Överlag känner 24-åringen att han växt mycket som spelare.

– Jag har växt extremt mycket som hockeyspelare. Jag tycker inte att det främsta som jag har växt kring är poäng och offensivt, där jag spelar med otroligt skickliga hockeyspelare. Men jag tycker att det främsta som jag har utvecklat är defensiven. Jag är en mycket mer komplett back nu kontra för tre år sedan och känner att jag personligen kan ta mycket mer ansvar i det defensiva. Känner mig mycket tryggare med att vara i egen zon och kunna få stopp på spelet till exempel, och allt sådant. Så det är det största som jag tycker att jag har blivit bättre på och känner mig väldigt trygg med, säger Eckmyhl.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!