HockeyNews
PLUS

Succé direkt för SSK:s importer: "Häftigt"

SSK Nolan Stevens
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 06:47

FacebookXWhatsApp

SSK:s båda nordamerikanska spelare var direkt inblandade i två av lagets fyra mål. Efter premiärsegern talade de sig varma om upplevelsen av derbyt.
– Jag och Carter bara tittade på varandra och log, berättar Nolan Stevens.

ANNONS

Carter Souch spelade fram till det första och sköt själv det andra målet i matchen. Nolan Stevens banade väg för det första målet och var en av lagets bästa spelare i matchen.

Seger i ett rivalmöte på bortaplan – en drömstart givetvis. Båda var dessutom tagna av atmosfären på Hovet.
– Jag tror vi underskattade hur galet det var. Men det var så häftigt att spela. Svenska hockeyfans är som inga andra, sånt här finns inte i Nordamerika, säger Carter Souch.

Han är dock medveten om att inte alla matcher under säsongen kommer vara som den på Hovet.
– Men jag är spänd på att se hur första hemmamatchen blir.

Nolan Stevens säger att de hade blivit förvarnade av lagkamraterna, men att det ändå var häftigare än de hade trott.
– Jag och Carter bara tittade på varandra och log. Det var en rätt cool upplevelse. Det var helt annorlunda mot alla andra matcher jag spelat. Väldigt kul, säger Nolan.

Just att få börja med en seger gjorde det givetvis extra bra. Souch, Stevens och deras tredje kedjekamrat Miika Pitkänen gjorde en bra match.
– Målen gav en energikick, och vi fick till bra spel. Vi hade fler chanser också, men jag tycker också att vi var bra i vår egen zon. Intensiteten gick upp hela tiden, det blev tajtare hela tiden och då är det viktigaste att spela klokt defensivt, säger Stevens.

– Vi har tre supersmarta spelare i kedjan och vi bidrar alla med olika saker. Jag tror att vi kommer bli bättre ju längre säsongen går, säger Carter.

Souch scoutades fram av sportchef Emil Georgsson och tränaren Magnus Bogren har också pratat sig varm om forwarden. Nu kom ett mål och en framspelning från forwarden, som känner förtroendet.
– De säger bara åt mig att spela mitt spel. Såklart vill de att jag ska spela hårt också, men använda min kreativitet vid rätt tillfällen. Det fanns några gånger då jag blev lite för nordamerikansk i spelstilen och bara chippade in pucken när jag kunde hållit i den. Här kan man hålla pucken inom laget på ett annat sätt. Jag håller på att lära mig den svenska hockeyn, och tränarna är väldigt hjälpsamma med det, de har skapat trygghet från dag ett, säger Carter Souch.

Men han tror inte att den fina premiären var viktig för hans självförtroende. – Ärligt talat, nej. Jag är bara glad att vi vann matchen. Det var målet, det var en stor seger för laget, säger Carter.

Många har klagat på att försäsongen är för långt, och SSK har spelat åtta träningsmatcher. Men för Souch och Stevens har det varit värdefullt.
– Det var lång tid, men det har hjälpt oss nya i ligan. Träningsmatcher är inte samma sak som i serien, men det har gjort oss bättre förberedda, säger Nolan Stevens.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln