HockeyNews
PLUS

Strandell hoppas på nystart: "Varit tufft"

Olle Strandell SSK
Foto: Andreas Hanson
ANNONS

Publicerad: Idag 13:14

FacebookXWhatsApp

Det blev bara tolv tävlingsmatcher för Olle Strandell i HV71. En axeloperation och nu en petning gör att han nu söker omstarten i Södertälje.

– Det är såklart inte kul, man hade helt andra bilder i huvudet när man skulle slå sig in i SHL, säger 25-åringen till Hockeynews.

ANNONS

Olle Strandell gjorde på tisdagen sin första träning med SSK efter att det blev klart med utlåningen från HV71. Fem matcher till att börja med, och debuten kommer ske i Scaniarinken mot Almtuna på onsdagskvällen.

Vilket även blir hans säsongspremiär. Han har inte varit uttagen i någon av HV71:s SHL-matcher.

– Jag spelade två på Gotland när vi var där med HV, som back. Sen har jag fått spela två som center. Och efter det har det inte varit någonting. Så det har gått ungefär en månad sedan jag spelade senaste matchen.

Hur har det varit?

– Det är klart det har varit tufft men… Nu vill jag bara blicka framåt.

Den 25-årige backen, fostrad i Leksands IF men genombrottsman i Mora IK 2022/23 med 26 poäng på 51 matcher i Hockeyallsvenskan, spelade bara tolv matcher med HV71 förra säsongen.

– Det är såklart inte kul, man hade helt andra bilder i huvudet när man skulle slå sig in i SHL. Samtidigt så.. Skador händer och man är inte den första som blir skadad en hel säsong. Man får ta det vad det är, jag har gjort en bra rehab och allt det där.

Axelskadan är nu ett minne blott. Han opererade den i december.

ANNONS

– Det har varit bra hela sommaren, egentligen, säger han.

Nu hoppas han på en nystart i Södertälje.

– Grymt kul. Skönt att ha första träningen gjord och att träffa, säger Olle efter första träningen.

– Det har ju varit en ryckig tid i HV. Med skadan och säsongen som har varit nu. Jag är bara glad att jag får chansen att spela matcher.

Han hamnade längst ner i hierarkin när HV71 ville förändra efter negativa kvalspelet förra säsongen. Men Olle vill inte vara alltför negativ över vad som hände där och hur dialogen var med general manager Chris Abbott.

– Det är väl svårt att svara på kanske. Man har väl en egen känsla såklart. Man ser hur det är i verkligheten. Men sen tycker jag att Abbott har varit bra hela tiden. Jag tycker att vi har haft en bra relation och bra dialog.

Tiden i SHL är kanske inte helt över, även om det finns uppgifter om att SSK och HV71 mycket väl kan komma överens om en permanent övergång längre fram. Strandell själv blir fåordig över en eventuell fortsättning.

– Vi tar fem matcher nu, så får vi se, säger han.

Så kan SSK ställa upp mot Almtuna

Målvakter:
Frans Tuohimaa eller Oliver Håkanson
Backar:
Daniel Norbe – Olle Strandell
Viktor Grahn – Albin Carlson
Amil Krupic – Olli Vainio
Albert Wikman
Forwards:
Nicolai Meyer – Hampus Harlestam – Sebastian Dyk
Juho Liuksiala – Miikka Pitkänen – Viktor Liljegren
Egor Polin – Nolan Stevens – Carter Souch
William Wiå – Henrik Eriksson – Jacob Dahlström Adam Hesselvall

Ej med: Ludvig Hedström, Ozbej Rep, Jacob Bjerselius, Filiph Engsund

Magnus Bogren har fått ett bra första intryck av Strandell.

– Han vill ju spela hockey och han är ju jättesugen. Han är så glad att han fick den här chansen, jag träffade honom igår när han kom. Det är klart att han har haft det tufft där (i HV71) men jag tycker ändå att han kommer hit och har bra självförtroende.

Strandell går rakt in i första backpar med Daniel Norbe när SSK möter Almtuna på onsdagskvällen. Olli Vainio får flytta på sig, efter att ha varit Norges backpartner under nästan hela förra säsongen och hittills nu. Men det är ingen markering mot Vainio, säger Bogren.

– Nej, nej. Det handlar bara om hur vi får ut det bästa från spelarna. Nu kände vi för att ha det här offensiva paret, så får vi se, säger Bogren.

SSK kommer troligtvis att sakna Ludvig Hedström, Filiph Engsund och Jacob Bjerselius mot Almtuna. Den sistnämnde är närmast spel.

– Han fick en smäll mot Vimmerby, men ska ut och testa lite på isen nu. Vi får se i morgon hur det blir, men samtidigt behöver vi inte stressa. Adam Hesselvall (född 2006 från juniorlaget) kom in här och gjorde en bra träning, säger Bogren.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln