HockeyNews
PLUS

Stora utgifter på lyxliv – får tillgångar frysta

Robin Lehner
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 07:50

FacebookXWhatsApp

En federal domare i Las Vegas har beslutat att frysa NHL-målvakten Robin Lehners tillgångar efter misstankar om omfattande och slösaktiga utgifter.
Det rapporterar Review Journal.

ANNONS

Robin Lehner, som spelar för Vegas Golden Knights, ansökte om personlig konkurs i december 2022 tillsammans med sin fru Donya. Paret uppgav då obetalda skulder på sammanlagt fem miljoner kronor. Enligt The Athletic ska deras gemensamma företag, RL Exotics LLC, ha skulder i storleksordningen på flera hundra miljoner kronor.

Nu, över ett och ett halvt år senare, rapporterar Review Journal att en domstol beordrat en frysning av Lehners tillgångar efter varningar från advokater som företräder fordringsägaren Aliya Growth Fund. Enligt dem finns oro för att de inte kommer få tillbaka de nästan 4,8 miljoner dollar – motsvarande 48,6 miljoner kronor – som paret är skyldiga.

Pengar överförda till skalbolag

I domstolsdokumenten framgår att Lehner och hans fru ska ha överfört pengar till skalbolag kopplade till Dubai och till mottagare som inte är fordringsägare. Sedan konkursansökan lämnades in i slutet av 2022, ska de dessutom ha spenderat över 15 miljoner kronor på resor, spel och lyxkonsumtion, enligt advokaterna.

Vidare hävdas att Lehner undvikit att betala tillbaka skulden, trots att han nyligen skrev på ett NHL-kontrakt värt över 60 miljoner kronor för säsongen 2023-24.

”Finns tillräckliga bevis”

”Det finns tillräckliga bevis som tyder på att Lehner aktivt överför och förskingrar tillgångar för att undvika att betala tillbaka bedrägligt ådragna skulder till fordringsägare, inklusive miljontals dollar som han är skyldig AGF och andra fordringsägare”, står det i inlagan, enligt Review Journal.

Lehner fick ett konkursfall avskrivet så sent som i juli, men dök i början av veckan inte upp på Vegas Golden Knights träningsläger inför den kommande NHL-säsongen.

–Allt jag kan säga just nu är att alla vet varför jag inte kunde vara där. Jag väntar lugnt på att saker ska lösas, sa han till Sportsnet då.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln