HockeyNews
PLUS

Stora förändringar i VIK – Komarek ny kapten

Komarek
Emma Wallskog/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 11 augusti 2024

FacebookXWhatsApp

VIK Hockey har genomgått omfattande förändringar inför den kommande säsongen, med endast sex spelare kvar från förra årets trupp. Tränaren Karl Helmersson ser dessa förändringar som nödvändiga efter förra säsongens motgångar:

– Vi var ganska eniga om att vi behövde börja om. Vi ville ha mer svenskt in, och jag tycker att det känns väldigt positivt med de spelare vi fått in, säger han till VLT.

ANNONS

En annan stor förändring är kaptensbytet. Efter flera år som kapten har Jimmie Jansson fått lämna över rollen till den 31-årige österrikaren Konstantin Komarek. Helmersson förklarar:

– Vi hade ett jättebra snack med Jimmie. Alla parter var införstådda med att vi skulle göra en förändring, och jag tror det tar bort lite tyngd från Jimmies axlar. Han kan nu fokusera mer på spelet, vilket är viktigt för både honom och laget, säger han till VLT.

Komarek, som förra säsongen bar ett "A" på tröjan, noterade 50 poäng på 48 matcher, med 16 mål och 34 assist. Han har nu ansvaret som lagkapten, med Niklas Folin och Kim Rosdahl som assisterande kaptener. Helmersson tillägger:

– Vi känner oss trygga med den här förändringen. Komarek har visat bra ledaregenskaper och det känns jättebra med de tre kaptenerna. Samtidigt som vi säger att alla i laget är ledare på sitt sätt, säger han till VLT.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln