HockeyNews
PLUS

Stockholm vann TV-pucken efter förlängningsdrama

(29772) TV-pucken Stockholm Nord
Bildbyrån

Publicerad: 5 november 2023

FacebookXWhatsApp
Pojkarnas TV-pucksfinal utvecklade sig till ett riktigt drama.
Men till slut kunde Stockholm Nord dra det längsta strået efter att Viggo Björck avgjort finalen i sudden death.
– Otroligt roligt. Man har ju kollat på det här i många år och man har sett många andra som fått avgöra finalen och nu har man fått göra det själv, säger matchvinnaren till Hockeynews.
På förhand såg det ut som att det skulle bli en kamp mellan Stockholm Nords breda offensiv och Södermanlands stekhete målvakt Hampus Flodqvist som hade hållit nollan i både kvarts- och semifinalen.

Men vi bjöds på så mycket mer än så.

Stockholm Nord, som gått fram som en slåttermaskin i slutspelet, inledde bäst och efter 6.22 gjorde Pax Kleffner 1–0 med ett handledsskott efter att ha trampat in från kanten och lossat bössan.

Svaret från Södermanland kom dock fort. Först kvitterade Hjalmar Clithe med en handledare från backposition och 42 sekunder senare var vändningen ett faktum när Christian Furuvik kommit fri och inte gjort några misstag.

Innan perioden var över så kvitterade Stockholm Nord genom Theodor Knights och i den andra perioden fick de en drömstart när Viggo Björck hittade nätet efter att Marcus Nordmark serverat honom en i princip öppen kasse med en läcker passning.

Södermanland kom dock igen och sex minuter senare var det kvitterat efter att Adam Andersson fintat ner sin försvarare och hittat nätet med ett välplacerat handledsskott.

Några fler mål blev det inte i den andra perioden och matchen gick till förlängning där Viggo Björck avgjorde tillställningen med sitt andra mål för dagen.

– Otroligt roligt. Man har ju kollat på det här i många år och man har sett många andra som fått avgöra finalen och nu har man fått göra det själv, säger Björck.

Vad tänkte du när du kom fri med målvakten i förlängningen? Hann du tänka något?

– Jag fick en bra pass av Ville (Söderström) på rödlinjen typ och sen var det bara raka vägen mot målet och ”gubbhörnet” funkar ju alltid så det var bara att sikta där, säger Björck och fortsätter med att berömma sina motståndare:

– De var riktigt bra faktiskt, jag tycker att de är värda en stor eloge. Vi mötte dem i gruppspelet innan och då gick matchen till overtime också så de har varit riktigt bra.

Även Marcus Nordmark hade en stor del i segern med sina tre assist.

– Det är kul att kliva fram när det behövs. Två assist är snygga och det tredje vet jag inte riktigt vad som hände, det var en andraassist. Jag och Viggo har ett bra samarbete, vi har spelat tillsammans sen vi var ganska små så vi har bra kemi, säger Nordmark.

Södermanlands tränare Stefan Gråhns var av förståeliga skäl besviken direkt efteråt.

– Det känns fruktansvärt tungt, man vill ju vinna, så enkelt är det. Jag tycker att det är en jättebra hockeymatch från båda lagens sida sen är det små marginaler som avgör, det brukar vara så i de här tillställningarna men så är det, säger Gråhns.

Hur tror du att dina spelare kommer att ta det här?

– Just nu tror jag att de är deppiga och jävligt nedstämda men jag tror att de längre fram i sina karriärer kommer att kunna titta tillbaka och se att de varit med och fajtats om guldet trots att man kommer från ett så litet hockeydistrikt. Nu räckte det inte hela vägen men jag tror att de kommer att vara stolta över det om några år.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)