HockeyNews
PLUS

Stängdes av för kokain – kommer ut som transvestit

Kevin Lindskoug
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 7 september 2024

FacebookXWhatsApp

Han stängdes av i fyra år för spår av kokain i urinen för några veckor sedan.
Nu kommer Kevin Lindskoug ut som transvestit och berättar sin historia.
– Mina tankar var så osunda och splittrade, säger han till Aftonbladet.

ANNONS

För ett par veckor sedan rapporterade Aftonbladet att en ishockeyspelare åkt fast i en dopingkontroll efter spår av kokain i urinen. Avstängningen tidsbestämdes till fyra år.

Nu talar målvakten Kevin Lindskoug ut i en lång intervju med Aftonbladet och kommer ut som transvestit.

– Jag vädjar bara om förståelse. Det måste synas på mitt urinprov att jag inte tagit kokainet i samband med match. Och jag lovar att säga precis allt till den som frågar. Snälla, ge mig ett straff i paritet med vad jag gjort. Jag missbrukade. Jag har könsdysfori och självmedicinerade. Jag kan visa sms till vänner som visar hur dåligt jag mådde och varför jag behövde kokainet, säger han till Aftonbladets Kristoffer Bergström.

Sommaren 2023 började Kevin Lindskoug vistas utomhus i kvinnokläder. Han valde noggrant ut platser där få skulle känna igen honom och gick ut i klackar. Under en halloweeenfest med lagkamraterna i Podhale klädde han ut sig till tjej.

ANNONS

Rykten om att han var gay började spridas. Måendet blev sämre och Kevin Lindskoug fick senare sparken.

– Det blev för mycket. Jag mådde dåligt. Jag fick fel vänner på slutet och testade droger med dem. Och sedan ensam. Litegrann bara, mitt på dagen. Jag blev inte hög, det skedde ingen personlighetsförändring, men jag vågade stå för vem jag var. Jag klarade av att inte bry mig om andra, berättar han för Aftonbladet.

Tanken var i stället att karriären skulle få ny fart i skotska Fife Flyers – men det blev i stället ännu sämre. Drogerna flödade på lagfesterna och efter att en lagkamrat berättat för sportchefen fick han sparken även där.

Han hamnade i stället i Glasgow Clan – där allting spårade ur och han började utpressas. För Aftonbladet berättar målvakten om att en man han bjöd hem tog bilder:

– Jag förstod inte varför han ställde så många frågor om vad jag sysslade med, att jag var hockeyspelare. Nästa dag började utpressningen. ”Jag ska outa dig” skrev han.

Kevin Lindskoug har en lång karriär som målvakt i flera europeiska ligor, kanske allra mest uppmärksammad under sin tid i Björklöven.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.