HockeyNews
PLUS

Stjärnans kritik: ”Så borde det inte vara”

Modo deppar
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 15 oktober 2024

FacebookXWhatsApp

Noll poäng på sju matcher och sist i SHL.
Modos hemvändare Jesper Olofsson är en av de första att vara självkritisk efter fiaskostarten.
– Vi får försöka hitta andra vägar, säger han till Hockeynews.

ANNONS

Modo har fått en blytung start på säsongen och det svåra andraåret har börjat på värsta tänkbara sätt för Ö-vikslaget.

Mot Brynäs kom sjätte raka förlusten, och trots att Modo hämtade ikapp 2–0 till 2–2 i den andra perioden slutade det med 5–2 seger för Brynäs.

– Det är frustrerande. Vi krigar och gör det bra, men så blir det kontringar och så släpper vi in mål. Det är så det har sett ut i de flesta matcher.

– Jag kan inte svara på vad som händer, men vi har egentligen i alla matcher tappat folk i hemgångarna. Vi har mest zontid offensivt i hela SHL, men vi måste skapa hetare lägen och göra mål, säger forwarden Jesper Olofsson.

Handlar det om ett strukturellt problem, är det inställning eller vad är det?

– Vi vill ju mycket, men någonstans går vi lite bet på det strukturella systemet. Vill man mycket går man hårt och så blir man bortspelade. Alla lag är skickliga och då utnyttjar det de på oss. Det är någonstans där vi har hamnat just nu.

– Sen har vi väl sett bättre ut idag och i lördags, men det är likt förbaskat noll poäng. Vi kan inte göra något annat än att jobba vidare. Prestationen är betydligt bättre än vad den har varit.

ANNONS

Jesper Olofsson efterlyser framförallt mer desperation och ”skitmål”.

– Titta på Brynäs mål. Det är backskott, som studsar in på någon, och returer. Sånt har vi inte riktigt fått till. När det går som det går, så blir vi kanske lite återhållsamma. Man vågar inte ta det där skottet, man vågar inte skicka iväg pucken på mål, det blir lite mentala spärrar, säger forwarden som inte utesluter att Modo måste byta spelsätt om det fortsätter så här:

– Spelfilosofin är väl sedan de spelade i allsvenskan liksom. Det är ju att spela med mycket puck och fart, men nu funkar det inte. Eller vi är inte så effektiva på att göra mål. Vi får försöka hitta andra vägar.

Jesper OlofssonDen 32-årige forwarden som vände hem till Modo från flera år i Schweiz inför säsongen, har liksom laget haft det trögt med målskyttet. Efter sju matcher är hemvändaren en av flera välbetalda stjärnspelare som alltjämt står på noll i mål- och poängkolumnen.

– Hur ska jag säga det här då? Nej, men så är det. Det är ju klart som fan att vi står på noll. Jag och några andra. Det är inte så det borde vara, säger han.

Det här var i alla fall inte starten han hade önskat på sin återkomst till svensk hockey.

– Det är klart att det är tufft. Hade det studsat in är det inget snack om saken, då hade allt varit frid och fröjd. Nu gör det inte riktigt det, men då är det bara att bita i och köra. Det finns ingenting annat att göra egentligen.

Vad anser du att ni behöver göra för att komma till bukt med grejerna du nämner?

– Vi måste vara på varandra på isen, på bänken, på träningarna och när vi kollar video. Påminna varandra egentligen. Det spelar ingen roll vad folk gör på ett vanligt jobb, i bland behöver du bli påmind. Det är lätt att hamna i andra beteenden annars.

– Men det går så jäkla fort där ute. Det är en kontring och så är det mål. Det är en fin balans det där. Backar vi hem för mycket blir vi passiva i stället. Det är sjukt svårt att svara på vad vi ska trycka på för att det ska bli bättre.

Känner du press?

– Både ja och nej. Jag vet var vi är liksom.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln