HockeyNews
PLUS

Steen om framtiden och en möjlig comeback

Oskar Steen
Jerome Miron/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 23 maj 2024

FacebookXWhatsApp

Oskar Steen har denna säsong spelat i Boston Bruins organisation. Det var sista året på nuvarande kontraktet. Till VF pratar han om bland annat framtiden.

ANNONS

Oskar Steen har denna säsong spelat i både NHL och AHL. För Boston Bruins i NHL blev det 34 matcher och ett mål. För AHL-laget Providence Bruins blev det totalt 25 matcher och 16 poäng i grundserien. Steen är uppväxt i Karlstad och har spelat i Färjestad.

Denna säsongen var sista året på nuvarande kontrakt och han kan i sommar skriva på för andra lag. Till VF berättar han om framtiden.

– När jag var där uppe i NHL så lång tid kände jag ”nu kommer jag förhoppningsvis kunna få ett nytt NHL-kontrakt”. Sen blev det lite andra tankar när jag blev nedflyttad. När jag kommit hem har jag bara försökt släppa hockeyn, men nu ska jag sätta mig ner med min agent och se vilka möjligheter som finns. Hur vi ska tänka framåt och vad som blir bäst för mig, säger Steen till VF.

Kring spel i Färjestad och om det finns på kartan säger Steen följande till sajten:

– Ja, det är klart att det finns. Färjestad är alltid intressant. Men nu är säsongen precis avslutad, nu måste jag först samla tankarna. Prata med agenten om vad som är möjligt, säger Steen till VF.

Han säger till sajten att det finns intresse från SHL och Schweiz, och hoppas att det finns i NHL. På frågan om det vid spel i Europa blir Schweiz, Färjestad eller någon annan klubb i SHL svarar han följande:

– Jag vet inte om jag tänkt så långt, men jag är öppen för både SHL och Schweiz. Och det är klart att jag har Färjestad nära hjärtat, Färjestad ligger högt upp på listan, säger Steen till VF.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln