HockeyNews
PLUS

Starka orden om Sanni: "Mest snälla i världen"

(30188) Sanni Hakala
Bildbyrån/Skärmdump TV4 (montage)

Publicerad: 26 november 2023

FacebookXWhatsApp

HV 71 uppdaterar nu om läget för Sanni Hakala.
Kaptenen har flyttats och opererats.
En lång rehabilitering väntar.

Sanni Hakala, 27, kom i ett fritt läge under matchen mot Djurgården i SDHL, men tappade balansen och rasade in mot stolpen med huvudet före. 

–  Det såg fruktansvärt ut. Jag ryser i kroppen och spelarna i omklädningsrummet är förstörda. Det här är situationer som man absolut inte vill vara med om, sa HV:s assisterande tränare Peter Hammarström till JP efter händelsen. 

Spelare i HV71 och Djurgården grät öppet. Det var inte aktuellt att fortsätta matchen. 

Många har oroats. Nu uppdaterar HV71 om skadan: 

“Sanni Hakala förflyttades från Länssjukhuset Ryhov till Universitetssjukhuset i Linköping under fredagskvällen och opererades där under lördagen för de nackskador hon fått efter olyckan”. 

HV 71 berättar: 

“Kirurgerna på sjukhuset meddelar att operationen gått väl och att en lång tids rehabilitering väntar för Sanni, något som hon nu behöver fokusera på i lugn och ro”. 

“Hon har ett stort stöd av sina anhöriga och representanter från klubben och tackar för all värme hon fått från hela hockeyfamiljen”, skriver HV71.

Sanni Hakala har sin familj på plats.

Brynäs assisterande tränare Rosa Lindstedt, som spelat med Sanni Hakala i Jyväskylä, HV71 och landslaget, berättar i Gefle Dagblad  om nära vännen:

– Vi är väldigt bra vänner. Hon är en av mina bästa vänner utanför hockeyn. Det är chockerande att det händer. Sanni är den mest snälla människan i världen, det är så orättvist att det händer henne. Det är en del av spelet. Det finns inget vi kan göra, hoppas bara att läkarna kan hjälpa henne.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!