HockeyNews
PLUS

SSK kan få ge upp backen: "Får diskutera"

Olle Strandell Södertälje
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 15 oktober 2024

FacebookXWhatsApp

Sista matchen väntar för Olle Strandell i Södertälje – som läget ser ut nu. 

SSK har inget stort löneutrymme kvar. 

– Man får diskutera det, om det blir aktuellt, säger Emil Georgsson till Hockeynews.

ANNONS

Södertälje lånade in Olle Strandell för fem matcher, och på onsdagen väntar den sista matchen i den överenskommelsen – borta mot överraskningslaget Kalmar.

Enligt uppgifter till Hockeynews fanns det från början planer på att förlänga samarbetet över hela säsongen. Samtidigt är SSK:s ekonomi begränsad, med hårda besparingar som måste göras för att få ihop till elitlicensen och inte riskera tvångsdegradering. 

Att SSK kom överens med Nybro om Ludwig Blomstrand betyder inte att pengar har frigjorts och kan användas till en annan spelare. 

– Nej, de pengarna behövs för att få ihop ekonomin i klubben. Det gör inte någon skillnad så för mig, säger Emil Georgsson.  

Olle Strandell har enligt uppgifter till Hockeynews en lön hos HV71 som ligger över 60 000 kronor i månaden. Det är pengar SSK inte har. 

– Man får diskutera det, om det blir aktuellt, och se vad man kan göra, om det går att göra något, säger Georgsson. 

Strandell har avtal med HV71, som kämpar med formen i SHL och har landslagsmeriterade Mikael Seppälä som sjundeback i nuläget. Tar Strandell inte plats där kan han mycket väl hamna på andra sportchefers bord i Hockeyallsvenskan, om SSK inte har möjlighet att ta in honom. Exempelvis Västerås har visat intresse för Strandell tidigare.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln